Det kan bli gullfeiring på Bodø/Glimt med seier eller uavgjort mot Strømsgodset. Foto: Erik Svendsen / FK- Glimt

MARIENLYST (SPORTEN) Med seier eller uavgjort vil Bodø/Glimt sikre seg seriegullet i bortekampen mot Strømsgodset på Marienlyst. For laget som har svidd igjennom sesongen, som «vulkanene på Island».Det er en dårlig skjult hemmelighet at Bodø/Glimt blir seriemester denne sesongen. I teorien kan de ryke på en kjempesmell og miste gullet på målstreken, men om de gulkledde fra Bodø tar poeng i kveld så er all tvil feid til side – da vil gullet sendes til Bodø.

Utsatt kampen

Kampstart for denne kampen var opprinnelig satt til 18:00, men etter at det ble oppdaget koronasmitte hos en landslagsspiller så havnet Marius Lode og Patrick Berg i karantene. Dermed ble kampstarten flyttet til 20:00 slik at de to Glimt-spillerne skulle rekke å bli spilleklare.

– Vi er godt forberedt oppgjøret mot Strømsgodset og har kun fokus på oss selv, sier Ulrik Saltnes til Sporten.com

Men for ikke mange dager siden ble det klart at både Lode og Berg også var smittet, og dermed må Bodø/Glimt klare seg uten to sentrale spillere når gullet kan bli klart.

Hjemmelaget ut fra Karantene

Strømsgodset har også hatt sitt å stri med etter at det ble oppdaget smitte hos en juniorspiller som har trent med laget. Dermed havnet hele laget i karantene, men timingen kunne nesten ikke ha vært bedre ettersom det som kjent har vært landslagspausen. Tidlig denne uka var Godset tilbake i trening etter ti dager i karantene.

– Vi kan ikke fokusere på hvem som ikke er her. Vi har en god tropp, så da får de andre ta den kaken, sa Knutsen til Sporten.com


Lagnyheter

I tillegg til nevnte Berg og Lode, så må Bodø/Glimt klare seg uten Brede Moe (skade) og Hugo Vetlesen (suspensjon). I tillegg er Sondre Brunstad Fet usikker med skade.

Det er ikke meldt om nye skader fra Godset-leieren, men Jonathan Parr og Prosper Mendy er fremdeles ute med sine langvarige kneskader. Strømsgodset står med tre strake tap, og i siste kamp før landslagspausen røk de 3-0 for erkerivalen Mjøndalen på fremmed kunstgress. Enda verre er rekken på ti kamper uten seier.

Det skal nevnes at inne i rekken der så ligger det seks strake uavgjorte matcher, og det har vært mye nesten for Henrik Pedersens spillere. Men nesten skyter som kjent ingen av hesten, og i mangel på tre-poengere så har nedrykksstriden kommet nærmere og nærmere.

Bodø/Glimt tapte sesongen første kamp for en drøy måned siden da Molde vant 4-2, men Kjetil Knutsen spadde på mer kull på det gule lokomotivet og etter det har det blitt tre strake seiere – deriblant en real nedsabling av Aalesund som ble sendt hjem med syv mål i sekken.

Vilsvik med 330 kamper

Lars Vilsvik vil runde hele 330 kamper for Strømsgodset om han spiller i kveld. Backen, med tyske aner, var opprinnelig tiltenkt prøvespill for juniorlaget tilbake i 2010, men endte opp på A-trening fordi juniortreningen ble avlyst. Ti år senere kan Vilsvik altså notere seg for 330 kamper og blant annet seriegull og cupgull på veien fram til i dag.

Tidligere innbyrdes oppgjør:

Bodø/Glimt – Strømsgodset 3-2 ( Eliteserien, 2020 – 02. august)
Strømsgodset – Bodø/Glimt 0-5 ( Treningskamp, 2020 – 14. februar)
Strømsgodset – Bodø/Glimt 1-3 (Eliteserien, 2019 – 05. august)
Bodø/Glimt – Strømsgodset 2-0 (Eliteserien, 2019 – 16. juni)
Strømsgodset – Bodø/Glimt 0-5 ( Treningskamp, 2019 – 15. februar)

Lagoppstillinger:

Strømsgodset (4-3-3): Myhra – Vilsvik, Gunnarsson, Tchamba, Stenevik – Hove, Stengel, Majgaard – Ingimundarson, Salvesen, Mawa.

Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin – Sampsted, Amundsen, Høibråten, Bjørkan – Moberg, Saltnes, Konradsen – Zinckernagel, Junker, Solbakken.