Kylian Mbappe på plass i Real Madrid.

Den franske superstjernen Kylian Mbappé har sendt et kobbel av advokater for å innkassere 1,1 milliarder.

Da exiten fra PSG endelig var et faktum for Kylian Mbappé, kom den franske spilleren med sin versjon av det som hadde skjedd det siste året. Her kom ikke PSG-bossene noe spesielt godt ut. Nå viser det seg at denne historien er langt fra over.

Paris Saint-Germain kjøpte Kylian Mbappé fra Monaco etter et låneopphold i 2018 for 180 millioner euro. Siden det har det vært lønninger og bonuser over og under og ved siden av bordet på minst en milliard i året, trolig nærmere to skal vi tro Real Madrid sine klager til Uefa for å tvinge igjennom en avtale i det minste en straff. – Forholdet mellom Paris Saint-Gemain og Real Madrid var på frysepunktet for to år siden, sist gang den spanske giganten var enig med Mbappe.

Kravet som nå fremmes viser at Real Madrid hadde rett! – Kylian Mbappe har tjent MYE mer enn det som har vært offentlig. Det blit en tøff oppgave for Kylian Mbappé å hente det han mener Paris Saint-Germain skylder hvis det er penger som er avtalt uten UEFA og det franske fotballforbundet sin kunnskap.

Mens Real Madrid-ledelsen er mest opptatt av om nesebruddet i EM vil ødelegge presentasjonen av Mbappé som Real-spiller og utsette debuten i La Liga, jobber 25-åringens overbetalte advokater intenst for å hente over en milliard kroner fra PSG-kassa.

LES: Arsenal mister enda et fremtidshåp på grunn av fokuset på superstjerner fremfor egne talenter

Ifølge L’Equipe skylder PSG rundt 100 millioner euro i ubetalte lønninger og bonuser, der Mbappé har satt advokatene sine på saken. En talsmann fra PSG bekrefter til den franske avisen at det pågår forhandlinger, men forteller ikke mer utover dette. Mbappé er fortsatt på lønningslista til PSG frem til 30. juni, så Ligue 1-klubben skal ha frem til da å hoste opp pengene.

Kravet skal dreie seg om februar lønn og en bonus som Paris Saint-Germain mener allerede er betalt.

Det som er sprøtt er at 1,1 milliarder er småpenger både for PSG eierne og for Kylian Mbappé som allerede har sugt ut omtrent 10 milliarder fra den franske storklubben uten å «gi» et eneste Champions League trofee tilbake.

ENGELSKE KLUBBER: Sir Jim Ratcliffe kritiserer «urettferdig» avgjørelse om Manchester United Jean-Clair Todibo-deal

Med bare en uke igjen, høres dette ut som pengene ikke kommer til å slippes uten kamp. Skal vi tippe tror vi februar lønna på litt over 80 millioner pluss noe kommer til å slippes. – Men 1,1 milliarder… No Way!

Skulle Kylian Mbappé vinne og faktisk få 100 millioner euro, kan det skape problemer for dem begge. Ikke fordi PSG ikke har pengene, men fordi betalingen potensielt er ulovlig.