(c) Bilde: Sarpsborg 08: Thomas Berntsen

Det er sikkert en kombinasjon av kontakter, dyktighet og flaks som gjør at Sarpsborg 08 har klart å rekruttere spillere som har levert og som senere har bragt godt med penger inn i kassa. 

Mandag møter stortalentet Moubarack Compaore som bare er 16 år og allerede sammenlignes med Krépin Diatta opp på treningsfeltet. Han spiller både i spiss og ving-posisjon.

Les: Mourinho får massiv støtte fra fotballeksperter før Chelsea-kampen

Moubarack Compaore har aldersbestemte landskamper for Burkina Faso.

Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen har blant annet sett noen videoklipp av 16-åringen. Hans inntrykk er følgende:

«Rask og gode ferdigheter. Han kan spille spiss og ving, men er veldig ung. Dette er et langtidsprosjekt hvis det går så bra som vi håper, sier Berntsen til Eurosport.

Klubbens sportssjef er hemmelighetsfull rundt hvordan man fikk afrikanerens navn på blokka. -Men forteller ikke overraskende de har meget gode kontakter i Afrika.

Les: Trenerlegende: “I fremtiden stemmer du ut spillere på sosiale medier”

Berntsen sier til Sarpsborg Arbeiderblad, som omtalte saken først, at spilleren er på U20-landslaget til Burkina Faso og at det er den beste spilleren i sin alder i landet. Samtidig sammenlignes han med Krépin Diatta i spillestil og har faktisk samme agent.

Krépin Diatta gikk til Club Brugge for 2 millioner Euro i januar.