Kilde: Pexels

Det siste året har det vært skrevet mye i norske aviser om Barcelona og deres kjøp av nye spillere, samt deres salg av en rekke andre. I tillegg har det flere ganger blitt uttalt at de har et overgangsår, noe som kan kraftig svekke deres forventede vinnersjanser for året. Så hvordan ser egentlig det kommende året for Barcelona ut, og hva er vinnersjansene deres med en rekke nye, unge spillere på banen?

Større endringer enn noen gang

I sommer var Barcelona klare for å gjennomføre omfattende endringer i klubben, i større grad enn noen gang tidligere. De la da ut spillere til salgs til en verdi av 332 millioner euro, for å kunne finansiere nye folk i alle klubbens avdelinger. Til gjengjeld har de også hentet inn tre stjerneskudd til klubben. Francisco Trincao, Pedro López, og Ansu Fati er alle spillere som har blitt tatt inn i Barcelona F.C. den siste tiden og har vist seg fra sin beste side.

At Barcelona i det siste har hentet inn flere unge spillere er noe som passer godt med deres visjon om å transformere unge talenter til spillere i verdensklasse. Dessuten er de et godt tilskudd, da Barcelona den siste tiden har blitt kritisert for å satse for mye på gamle fotballhelter. Nå har gjennomsnittsalderen på spillerne sunket, de nye spillerne har allerede blomstret på banen, og de har endret Barcelonas angrepsstyrke. Nykommerne har også bidratt til å gi eldre og mer etablerte spillerne bedre mulighet til å vise seg frem, takket være mye godt spill og samarbeid.

Resultater for året

Barcelona har uttalt at 2020 er et overgangsår, så fansens forhåpninger er blandet for den kommende sesongen. Likt er det med fotball odds fra ulike bettingselskaper? Barcelonas sjef, Ronald Koeman, har i tillegg gått ut og dysset ned sjansene for at Barcelona skal komme seirende ut av årets Champions League. I lagets første gruppespillkamp i Champions League ble det likevel vist et godt spill. Igjen fikk en av nykommerne, Fati, skinne på banen, og også Barcelonas ultimate stjernespiller Lionel Messi skåret. Kampen endte til slutt med en 5-1 seier til Barcelona mot Ferencvaros.

Kilde: Pexels

Blant de andre i samme gruppe som Barcelona i CL gruppespillet er Juventus og Dynamo Kiev. Oddsen for at Barcelona skal ta seg videre i gruppespillet er 1.03. For at de skal vinne hele Champions League i år er odden på hele 15.0. Det er dessuten forventet at Barcelona skal være et av lagene som tar seg lengst i Spanias toppliga ‘Primera Liga 2020/21.’ Der ligger oddsen på 2.3 for at de skal komme seirende ut av årets sesong. 

Det er knyttet spenning til resultatene av årets sesong, da særlig fordi 2020/21-sesongen er ventet å være blant de siste mulighetene fotballhelten Lionel Messi har til å løfte et trofe med Barcelona. Han skal nemlig ha uttrykt et ønske om å få løfte tofeet igjen. I tillegg har mange medier gitt Barcelona et favorittstempel foran årets Champions League. Det blir derfor interessant å følge med på gruppespillet de neste ukene og se hvordan Barcelona klarer å samarbeide på tvers av nye stjerneskudd og gamle fotballhelter.