To the bitter end. (foto: united, twitter)

Da Barcelona denne helgen ble tvunget til poengdeling mot Osasuna, uttalte Xavi at fremgang for Barca ikke skjer kun med ungdommens bidrag. Dette var en pekefinger rettet mot de etablerte spillerne, samtidig som det var et tydelig signal om at Barca trenger en spiller som Edinson Cavani.

Da United hentet inn Cavani i 2020 uttalte Solskjær at det var vel så viktig hva Cavani bidro med på treningsfeltet som forbilde for de yngre, som det han produserte i kamp. Hos Barca har Xavi hentet inn Dani Alves til deler av denne jobben, i Edinson Cavani får manageren en ekstremt profesjonell vinnerskalle og målprodusent.

Les: Sergio Ramos har en skummel plan for Real Madrid

For to og tre år siden var Uruguays store helt Edinson Cavani svært nære en overgang til Barcelona, men av ulike årsaker ble det ikke noe av og Paris Saint-Germain spilleren gikk gratis til Manchester United som en nødløsning sommeren 2020.

The Times meldte forrige uke at 34 åringen ikke ønsker å avslutte sin karriere i hjemlandet som så mange har skrevet, men å være med å bringe Barcelona opp til gamle høyder.

Cavani ser seg selv fortsette å prestere på toppnivå i ytterligere to sesonger. Barça ønsker egentlig å hente han allerede i januar, men de har ikke råd til å løse angrepsveteranen fra kontrakten. Det faktum at Cavani går på fri overgang gjør det mulig for katalanerne å hente hente han i sommer.

Det er bare det at Barca ikke har tid til å vente.

Les på Popidol: 20 år med Harry Potter, se trailer

Denne uken kommer nok en grunn til at Cavani trengs på Camp Nou allerede i januar. Sergio Aguero har slitt med hjerteproblemer og har bestemt seg for å legge opp. Ifølge spanske Sport har dette plassert Cavani som hovedmål på vinterens overgangmarked for å lede angrepslinja til Barca.

En uke før jul ligger Barcelona fem poeng unna 4. plassen i La Liga. Neste sesong uten Champions League-inntekter for pengelense Barca er ikke et alternativ.

Holder med én veteran for Rangnick? (foto: united, twitter)

Les: Den svenske keeperen Andreas Linde ser etter noe stort i utlandet etter syv år i Molde

Da gjenstår det å se om Ralf Rangick deler Xavis entusiasme for å sende Cavani ut av Old Trafford før tiden.