No, no, NO!. (foto: barcelona, twitter)

Xavi ble hentet tilbake for å rydde opp i det sportslige rotet, klubbpresident Joan Laporta skulle ta seg av den økonomisk situasjonen til giganten, som best kan sammenlignes som et gutterom der mamma ikke har vært på sjekk de siste årene. I januar så vi at Laporta hadde manøvrert frem muligheten til å signere forsterkninger, i midten av mai har Xavi reddet det sportslige.

Det ble ingen jubel i Europaligaen etter at tretti tusen Eintracht-supportere «kuppet» Camp Nou og løftet spillerne sine til seier, men Xavi har sørget for at Barca slipper å «nedlate seg» til spill i nest øverste liga. Champions League-billetten er sikret.

Les: Fikk klar beskjed på onsdag: Superstjerne-statusen hos Dortmund betyr null og niks

Nå venter vi med spenning på oppbygningen mot neste sesong. Dette overgangsvinduet skal Xavi sette sitt preg på troppen – håpet man i Barcelona.

Men det økonomiske trøblet er ikke over. Da Xavi skulle kommentere at Haaland gikk til Manchester City, kalte han det «en skam» at Barcelona ikke kunne være med å konkurrere om signaturen til 21-åringen. Nå ser det ut til at Xavi vil få større problemer enn signaturene han går glipp av.

Den hyperaktive spanske journalisten Gerrard Romero følger Barcelona tett, og hevder denne gangen at det er med 95 % sikkerhet at Manchester United kjøper Frenkie de Jong til påtroppende Erik ten Hag. Den spanske journalisten hevder dette er et salg som tvinges frem av den økonomiske situasjonen til Barcelona.

Les: Watford «heiser piratflagget» og rasker til seg suksesstrener

Romero har bommet like ofte som han treffer, men akkurat dette høres litt for realistisk ut. For Xavi vil dette bli et skikkelig blow. Nå lider ikke Barcelona noen nød med den eksisterende troppen, men med ambisjonene om å klatre helt til topps igjen, vil exiten til den sentrale midtbanespilleren som har blitt en del av stammen til Barcelona, bety trøbbel for Xavi før sesongstart om noen få måneder.

Ett skritt frem, to tilbake…