TOM Dent ble hentet til STjørdals-Blink, nå kan et evig samarbeid mellom klubbene være neste på listen. Foto: Bodo.no

Da Stjørdals-Blink forhandlet om Tom Dents kontrakt med Bodø/Glimt, ble spørsmålet om et samarbeid mellom klubbene drøftet. Allerede har to Glimt-ungdommer signert for Blink.

– I Bodø finnes det ingen andre klubber på andrenivå, så for dem er det en fordel med et samarbeid med Blink. Jeg vet saken ble drøftet mellom klubbene da de forhandlet om meg. Om det blir noe av er ikke opp til meg, men det er en mulighet for at det kan skje, sier Dent, som nylig signerte som Roar Vikvangs arvtager som Stjørdals-Blinks nye hovedtrener.

LES: Nekter å la Real Madrid vinne, skraper sammen 4,4 milliarder

Stjørdalingen Elias Hoff Melkersen er en spiller som kan være aktuell, hvis et samarbeid blir aktuelt. Han er i år utlånt fra Glimt til Hødd, og Stjørdals-Nytt vet at det ble gjennomført et møte mellom Dent og Melkersen sist mandag i Stjørdal. Litt senere i uken signerte Adan Abadala Hussein (18) og Ask Tjærandsen-Skau (19), begge fra Glimt, utlånskontrakter med Blink.

LES: Nathan Clyne jeg er en «London-gutt«

– Fordelen min er at jeg kjenner spillerne godt, men som sagt er det ikke opp til meg å ta den avgjørelsen. Samtidig vet jeg at  Glimt sterkt ønsker et samarbeid med en førstedivisjonsklubb, sier Dent.

Sov ikke på fire netter

Det er liten grunn til å underslå at 29-åringen fra England gleder seg til å ta over som Blink-trener i starten av januar. Siden Dent, som i dag jobber som trener for Bodø/Glimts andrelag, fikk beskjed om at jobben var hans, ble det lite søvn.

– Jeg sov nesten ikke de første fire nettene, men det var ikke på grunn av frykt men av spenning og nervøsitet, forteller han.

Andreåret er ofte en vanskelig sesong for et nyopprykket lag. Makter Blink å fornye kontrakten i førstedivisjon, noe som ser svært så lovende ut, blir det en spennende vårsesong.

– De andre lagene stiller langt bedre foreberedt når de møter oss, og da er det opp til oss å finne strategier for å møte dem, sier Dent.

Vil bygge videre på Vikvangs ideer

Han ber om tillit og tid til å få satt de planlagte endringene i laget før folk feller en dom over han.

– Jeg skal ikke revolusjonere noe som helst, og vi skal bygge videre på jobben som Roar og de andre har gjort de siste årene. Vi skal spille 4-3-3, men det blir min måte å gjøre det på, sier han.

En solid dose med inspirasjon fra for tiden landets beste fotballklubb vil Dent ta meg seg i kofferten når han lander på Værnes i januar.

– Jeg jobber for et av landets beste lag som spiller 4-3-3, men jeg skal ikke etablere et Glimt2. Det vil bli endringer og forbedringer på enkelte områder, og jeg håper jeg blir møtt med åpent sinn og at folk vil stole på meg. Gjør de det, er det opp til meg å gjennomføre og det gjør jeg ved å vinne fotballkamper, sier Dent, som kommer til å følge nøye med på søndagens kamot borte mot Åsane.

LES: Haaland kobles til gigantklubben