Marco Rose

De to norske spillerne Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha har hatt stor glede av å spille for suksesstrener Marco Rose i RF Salzburg denne sesongen. 

De troner nesten alene øverst i den østerrikske Bundesliga og har kjempet seg frem til semifinalen i Europaligaen. Suksessen har vekket interessen fra noen virkelig store klubber og da er det ikke sikkert det er nok å være best i Østerrike.

Torsdag var en stor kveld i fotballkarrièren til Valon Berisha. Den tidligere Viking-spilleren spilte hele kampen da RB Salzburg knuste Lazio og tok seg til Europa League-semifinalen.

Berisha – som i 2016 valgte å representere Kosovo i stedet for Norge – noterte seg for en målgivende pasning på 2–1-målet til Amadou Haidara. Den norske landslagsspilleren Fredrik Gulbrandsen kom dessuten inn for Salzburg etter 79 minutter.

De tyske Bundesliga-klubbene Borussia Dortmund og Eintracht Frankfurt har tatt kontakt med henblikk på ansettelse.  – Salzburger Nachrichten skriver som vi mistenkte at Roses prestasjoner på trenerbenken har gjort ham til et hett navn i Tyskland.

I Borussia Dortmund er framtiden til trener Peter Stöger åpen, og nylig ble det kjent at Eintracht Frankfurt-trener Niko Kovac overtar Bayern München neste sesong.

Salzburgs sportsdirektør Christoph Freund innrømmer at han ikke er overrasket over den eventuelle interessen for trener Rose.

«Vi vet ikke hva som vil skje i framtiden. Men det er klart at hvis vi fortsetter å gjøre slike kamper som Lazio, vil både treneren og spillerne tiltrekke seg interesse fra klubber i de beste europeiske ligaene», sier han.

41 år gamle Rose spilte selv for Leipzig, Hannover og Mainz i sin aktive karriere. Siden 2013 har han vært trener i hardtsatsende Salzburg.

Kvartfinaletriumfen i Europa League mot Lazio i forrige uke var en av hans største triumfer så langt. I semifinalen venter to nye meget tøffe oppgjør mot franske Marseille.

……………………………..

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp