Kaka ønsker å komme tilbake til Milan

Kaka som AC MIlan spiller

Den brasilianske offensive midtbanespilleren Kaka tilhører den eksklusive klubben av Ballon d’Or-vinnere. – Han har lagt fotballskoene på hylla, men har ikke lyst å slutte med fotball.

Kaka fortalte Fox Sports Brasil han ønsker å komme tilbake til AC Milano som han har spilt for i to omganger, «muligens som sportsdirektør».

Les: Crisis what crisis? – fire poeng på ni kamper!

Når en Ballon d’Or vinner sier de har lyst på noe pleier de å få det. – Kaka tar jobber seriøst og studerer fotball-ledelse. – Og når sportsdirektør Leonardo trolig forlater Milan kan de få Kaka servert på et fat.

«Jeg forbereder meg på å komme tilbake til fotball, muligens som sportsdirektør. Jeg skal fullføre et kurs for sportsledelse i august, og vi får se hva som skjer derfra. Å starte i Milan ville være fint, for historien jeg har sammen med klubben og for den prestisjen de har rundt om i verden».

«Samtidig er det imidlertid vanskelig for meg å være borte fra barna mine i lange perioder.»

Med det i tankene ble Kaka spurt om en posisjon med den brasilianske FA ville interessere ham.

«Jeg ville tenke på det,» konkluderte han.

At 37 år gamle Kaka, som egentlig heter Ricardo Izecson dos Santos Leite, vil få en jobb innen fotballen er rimelig sikkert. – Han fremstår som mer seriøs i sine fremstøt som sportsleder enn det vår egen John Arne Riise gjør.

Kaka var AC Milan spiller i to perioder og i midten fire sesonger i Real Madrid.

Les på Popidol: Den nye traileren til «Once Upon a Time in Hollywood» er utrolig

Kaká ble toppscorer i Mesterligaen 2006/2007 (ti mål) etter å ha spilt glimrende hele sesongen, og Milan vant 23. mai 2007 finalen mot Liverpool. Av den italienske spillerforeningen ble Kaká kåret til årets italienske spiller for 2007.

Kaká gjorde stor suksess i AC Milan med sin energiske spillestil. Han ble et stort idol og ble hyllet som en av de beste spillerne i verden mens han var i klubben. Han var en naturlig playmaker og gjorde Milan til et av verdens beste lag. Spillestilen hans var meget nyttig for manager Carlo Ancelotti, som brukte han som et bindeledd mellom midtbanen og angrepet.

Ancelotti tillot Kaká å bevege seg fritt rundt på banen, noe som var viktig i måten Kaká spilte på. Han pleide spesielt å trekke ned mot midtbanestreken, plukke opp ballen for så å fosse framover med lange klyv. Hans hovedegenskaper var gode dribleevner, særdeles god teknikk og ballkontroll, både med lange og korte touch, i tillegg til hans store hurtighet.

Les på F7: Det er utrolig mange festivaler i Norge, her er en haug av dem