Jürgen Klopp kan hente sin gamle yndling gratis

Jürgen Klopp og Mario Götze

Liverpool manager Jürgen Klopp fikk i sin tid jobben som sjef på Anfield på mye på bakgrunn av det han fikk til med den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Da Jürgen Klopp ble ansatt som Borussia Dortmunds nye hovedtrener i 2008 var det etter å ha rykket ned som manager for FSV Mainz 05, klubben han hadde spilt for mesteparten av sin karrière.

Les: Mauricio Pochettino «Vi er venner for alltid»

Klopp ledet Dortmund til ligatittelen i 2010-11 sensongen samme år som hans yndling Mario Götze ble kåret til Golden Boy. Klopp ledet året etter klubben til deres første dobbel hvor de vant tysk Bundesliga og DFB-Pokal. I 2013 ledet Klopp Dortmund til Champions League finalen, der de tapte 2-1 mot serierival Bayern München. I 2015 forlot Klopp Dortmund som klubbens lengst ansatte hovedtrener noensinne, etter å ha vunnet totalt 5 trofeer med klubben (2 ligatitler, 1 DFB-Pokal og 2 DFL-Supercup).

“Pep Guardiola lacks empathy, Jürgen Klopp taught me everything” – Mario Götze i forbindelse med en mulig overgang til Manchester City.

VM-helten Mario Götze som nå har rukket å bli 27 år er på vei bort fra Borussia Dortmund. Kicker.de bekrefter at spissen ikke er ned i framtidsplanene til det tyske storlaget hvor Erling Braut Haaland er den nye superstjernen.

Les på Helsesjefen: Remdesivir reduserer dødligheten av coronavirus betydelig

Götze ble matchvinner på overtid da Tyskland slo Argentina 1-0 i VM-finalen i 2014.

Livet er noe helt annet til Mario Götze under manager Lucien Favre med sporadisk spilletid denne sesongen, da Jürgen Klopp ledet laget var Mario førstevalg uansett.

Det vil overraske stort hvis ikke du får se to gode venner på samme lag igjen til høsten.