Jürgen Klinsmann tilbake etter ti år

Jürgen Klinsmann gresser som verdenmester i 1990

Den tyske fotballlegenden er fortsatt en «big deal», han har vunnet både VM og EM, spilt for storklubber som Tottenham, Inter Milan, Monaco og Bayern München. Klinsmann ledet Tyskland til VM bronse på hjemmebane i 2006 som landslagssjef og så som «kronen» på verket manager for Bayern München. – Det gikk dårlig så det ble slutt etter bare en sesong i 2009. 

Store huller i managerkarrièren: 

Jürgen Klinsmann er tilbake i tysk fotball etter ti års fravær. Han blir styremedlem i Hertha Berlin.

Les: Ole Gunnar Solskjær skryter av talent: «Han får en flott karriere»

I 2011 etter to års pause fikk han som som landslagssjef for USA, men han har ikke hatt jobb i fotballen siden han var ferdig i den jobben i 2016.

Nå skal Klinsmann involvere seg i hovedstadsklubben som har Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i stallen. Investoren Lars Windhorst økte fredag sin eierandel i klubben fra 37,5 til 49,9 prosent, det meste en investor utenfra har lov til å eie i en tysk klubb. Eierandelen gir ham rett til å utnevne fire av de ni styremedlemmene, og en av de plassene går til Klinsmann.

«Jeg er glad for med ett slag å bli del av det mest spennende fotballprosjektet i Europa, og attpåtil i en klubb jeg føler meg knyttet til», sier Klinsmann til klubbens nettsted.

«Jeg er overbevist om at jeg med min erfaring og mine kontakter kan bringe noe som bidrar til at dette samarbeidet blir vellykket».

Klinsmann var allerede medlem av Hertha, som er hans fars favorittklubb. Hans sønn Jonathan var fra 2017 til 2019 tredjekeeper i klubben, men Klinsmann junior forsvant til sveitsiske St. Gallen da kontrakten hans ikke ble fornyet i sommer.