Joshua King har ristet av seg sommeren og funnet frem scoringsfoten

Joshua King

Det ble en skikkelig målfest da Bournemouth vant 4 – 2 over Leicester tidligere idag og sentralt i det hele norske Joshua King. 

King la på sin målstatetikk med et mål og er dermed oppe i 32 Premier League mål siden han kom til Bournemouth  fra Blackburn sommeren 2015.

Landslagsprofilen la opp til kampens første mål og scoret senere fra straffemerket.

På den engelske sørkysten var vertene nådeløst effektive. Ryan Fraser og King sørget for at Bournemouth ledet med tre mål etter 41 minutters spill.

Da Bournemouth startet på 2015/2016 sesongen var ekspertene samstemte i at de ikke hadde spillermaterialet eller økonomien til å overleve i Premier League. Alle spådommene ble gjort til skamme. – Faktisk har Eddie Howes menn klart å holde seg unna nedrykkskampen også og i år har de tatt et skritt til. – De ligger pr nå på 5.plass i Premier League og befinner seg bare 2 poeng unna Champions League kvalifisering.

Konkurranse: Delta i vår Champions League konkurranse – 30000 kr i premier

Fraser fikset 1-0 da han ble spilt gjennom av King etter en kontring. Med høyrefoten satte kantspilleren ballen pent i lengste hjørne. Avslutningen var utakbar for Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

Bortelaget hadde vel så mange sjanser som Bournemouth i første omgang, men uttellingen uteble. Det straffet seg, og i det 37. minutt ble Fraser tomålsscorer. Denne gangen fikk han nettsus med venstrefoten.

I forkant ble Leicesters ettertraktede stopper Harry Maguire lurt av Callum Wilson. I samme bevegelse gikk Wilson fra å være feilvendt til rettvendt, og det ga ham muligheten til å spille ballen videre til Fraser.

Tre minutter senere handset Ricardo Pereira da en ball fra King traff portugiseren. Fra straffemerket var King sikker og sendte Schmeichel feil vei. Det var nordmannens andre mål fem kamper ut i den nye Premier League-sesongen.

Slapp seg nedpå
En vond lørdag ble verre for Leicester da Wes Morgan fikk sitt andre gule kort 20 minutter før slutt. Stopperkjempen viste knotter mot en motspiller i det han jaktet en ball.

I overtall økte Adam Smith til 4-0 ni minutter før slutt. Han hamret vakkert inn en pasning fra tomålshelten Fraser.

På tampen greide Leicester å score to kjappe reduseringsmål, men da var oppgjøret allerede kjørt. James Maddison var trygg fra straffemerket, mens Marc Albrighton like etter stusset inn en ball fra Kelechi Iheanacho.