Jose Mourinho sa en gang han ikke kunne lede Spurs på grunn av kjærlighet til Chelsea

Det er litt som om du påstår du aldri kunne blitt sammen med naboens kone, men så står du der en dag og skifter dekk på bilen hennes. – Jose Mourinho har i to omganger vært manager for Chelsea, det er klubben som er nærmest hans hjerte.

Nå har den portugisiske manager landet Spurs-jobben, etter 11 måneder uten jobb, men den tidligere Chelsea-sjefen hevdet for bare fire år siden at hans kjærlighet til Blues betydde at han ikke kunne jobbe for sine rivaler i London.

Les: Spansk TV: Friksjon bringer Ronaldo tilbake til United etter 11 år

56-åringen ble kunngjort som den nye Spurs-sjefen onsdag formiddag, mindre enn 12 timer etter at Mauricio Pochettino ble sparket, men det har absolutt ikke alltid vært hans drøm å klare seg i Nord-London.

I 2015 ble den portugisiske manageren spurt om hvordan Daniel Levy hadde forsøkt å rekruttere ham i 2007 da han først mistet Chelsea-jobben.

På spørsmål om tilnærmingen sa Mourinho: «Ja. Jeg kunne ikke gå. Jeg kunne ikke trene i England på to år,» og snakket om en klausul i kontrakten hans som stoppet ham til å styre i Premier League etter hans avskjed.

‘Special One’ la da til, «Jeg ville ikke ta jobben fordi jeg elsker Chelsea-supportere for mye.»

Les: Etter 30 år har Bill Murray endelig gitt grønt lys

Spurs ‘nye manager og deres fans vil garantert ha et interessant forhold, spesielt i begynnelsen.

I 2018, etter at Nord-London-klubben slo Mourinhos Manchester United, ble den tidligere Real Madrid-sjefen spurt om sang fra fansen, som sang ‘du er ikke spesiell lenger’, med Mourinho som sa: «Ja, men de hadde ikke den sangen da vi slo dem på Wembley [i FA Cup semifinale] for et par måneder siden.

Det vil helt sikkert være interessant å se om Mourinho kan få fans av sin nye klubb om bord. Tilhengere av hans tidligere klubber trenger ikke å vente lenge på et gjensyn heller da Spurs spiller United 4. desember og Chelsea 22. desember.

I Real Madrid skrapte fans sammen til en The Special One sang: