Det er litt som om du påstår du aldri kunne blitt sammen med naboens kone, men så står du der en dag og skifter dekk på bilen hennes. – Jose Mourinho har i to omganger vært manager for Chelsea, det er klubben som er nærmest hans hjerte.

Nå har den portugisiske manager landet Spurs-jobben, etter 11 måneder uten jobb, men den tidligere Chelsea-sjefen hevdet for bare fire år siden at hans kjærlighet til Blues betydde at han ikke kunne jobbe for sine rivaler i London.

Les: Spansk TV: Friksjon bringer Ronaldo tilbake til United etter 11 år

56-åringen ble kunngjort som den nye Spurs-sjefen onsdag formiddag, mindre enn 12 timer etter at Mauricio Pochettino ble sparket, men det har absolutt ikke alltid vært hans drøm å klare seg i Nord-London.

I 2015 ble den portugisiske manageren spurt om hvordan Daniel Levy hadde forsøkt å rekruttere ham i 2007 da han først mistet Chelsea-jobben.

På spørsmål om tilnærmingen sa Mourinho: «Ja. Jeg kunne ikke gå. Jeg kunne ikke trene i England på to år,» og snakket om en klausul i kontrakten hans som stoppet ham til å styre i Premier League etter hans avskjed.

‘Special One’ la da til, «Jeg ville ikke ta jobben fordi jeg elsker Chelsea-supportere for mye.»

Les: Etter 30 år har Bill Murray endelig gitt grønt lys

Spurs ‘nye manager og deres fans vil garantert ha et interessant forhold, spesielt i begynnelsen.

I 2018, etter at Nord-London-klubben slo Mourinhos Manchester United, ble den tidligere Real Madrid-sjefen spurt om sang fra fansen, som sang ‘du er ikke spesiell lenger’, med Mourinho som sa: «Ja, men de hadde ikke den sangen da vi slo dem på Wembley [i FA Cup semifinale] for et par måneder siden.

Det vil helt sikkert være interessant å se om Mourinho kan få fans av sin nye klubb om bord. Tilhengere av hans tidligere klubber trenger ikke å vente lenge på et gjensyn heller da Spurs spiller United 4. desember og Chelsea 22. desember.

I Real Madrid skrapte fans sammen til en The Special One sang: