Mourinho i et av de få rolige øyeblikkene langs sidelinjen. (foto: roma, twitter)

Ting hadde egentlig roet seg i Benfica etter at deres tyske manager Roger Schmidt klarte å bedre prestasjonene en sesong som var under målet om total domins. – Men så ble 57 åringen som tidligere har ledet klubber som Bayer Leverkusen og PSV Eindhoved for et par uker siden kontaktet av Bayern München på desperat managerjakt.

Roger Schmidt ble selvsagt smigret av å være aktuell for Tysklands største managerjobb, men etter en kort flørt bestemte han seg for å bli.

Les: Vincent Kompany er enig med Bayern München dager etter Premier League nedrykk med Burnley

Den korte flørten var unnskyldningen Benfica trengte for å sette igang søken etter en ny manager. – Ingenting er bestemt enda, men styret i klubben virker rimelig bestemte på at det er slutt for Schmidt.

Benfica har satt opp José Mourinho som ble «The Special One» etter han i begynnelsen av sin karriere vant Champions League med Porto øverst på sin ønskeliste.

Det virker mye mer aktuelt for 61 åringen å «komme hjem» til Portugal enn å overta klubber i Tyrkia som Besiktas og Fenerbahçe eller Saudi-Arabia. Jose Mourinho som har blant annet har to Champions League titler (Inter Milan og Porto) på CVn har vært uten klubb siden han ble sparket av AS Roma i januar.

Correio da Manhà skriver at Mourinho er Benficas toppkandidat og favoritt dersom klubben bestemmer seg for å erstatte sin nåværende manager, Roger Schmidt.

Benfica ble nummer to i Primeira Liga i år. Schmidt er to år inne i kontrakten sin, som løper til 2026.

Les på Engelske klubber: Tidligere Manchester United-assistent danket ut Guardiola og Arteta!