Mason Greenwood og Jose Mourinho

En vakker dag er Mason Greenwood tilbake i Premier League, men trolig ikke Manchester United og trolig ikke denne sommeren. – Det har vært snakk om en rekke klubber i England, som Manchester United nekter å selge til og i La Liga, men øverst har Juventus vært.

Juventus har ansatt Bologna manager Thiago Motta og selv om han ikke starter i jobben før første juli er han med å bestemme. – Han mener Mason Greenwood ikke passer med det laget han ønsket å bygge og vil heller gå for en deal med Jadon Sancho som også er utstøtt av Manchester United.

Les på Engelske klubber: Steve Cooper utkonkurrerer Graham Potter – har landet Premier League-jobb

Jose Mourinho som har fått vide fullmakter og stort sjekkhefte i sin nye klubb Fenerbahce er imponert av Mason Greenwood og hva han fikk til i La Liga på lån hos Getafe til tross for å være utstengt fra all fotball i over et år.

Jose Mourinho hadde ansvaret for Manchester United da Mason Greenwood signerte sin første profesjonelle avtale i 2018.

21-åringen scoret 10 ganger på 36 opptredener for Getafe. Han var på Uniteds beholdte liste og sies fortsatt å ha kontrakt til 2025.

Til tross for at den nye eieren Sir Jim Ratcliffe åpnet døren til en «ny avgjørelse» som involverer Greenwood, er United mest opptatt av å selge betydelig beløp» 60 millioner euro.

Barcelona, ​​Napoli og Juventus har har alle vist interesse, men Mourinho lurer ikke lenger han vil ha Greenwood som en marque-signering i sitt første overgangsvindu med Fener.

Greenwood kom gjennom gradene i United og signerte sin første profesjonelle kontrakt da Mourinho sto ved roret i 2018.Han ble invitert til å trene med førstelaget foran en Champions League-kamp mot Valencia og dukket også opp i troppen for turen til USA før det.

Les: Mats Hummels kan velge mellom fem Premier League-klubber etter Borussia Dortmund exit

Men bemerkelsesverdig nok hadde Greenwood gjort inntrykk på Mourinho før det, og portugiseren ønsket at han skulle ta et steg opp på førstelaget da han bare var 15. Akademisjef Nicky Butt måtte imidlertid informere ham om at han ikke var i stand til det på grunn av alderen.

I en tale til The Athletic sa han: «Jeg var akademisjefen hans, så jeg lurte på hvordan det ville være. Realiteten var at han snakket med meg hver eneste morgen til frokost.

«Han spurte meg om unge spillere, han var imøtekommende, han var hjelpsom. Han spurte meg hvilke spillere jeg ønsket å rykke opp.

«Han spurte: ‘Hvem er denne ungen, Greenwood?’, da Mason var 15. Han sa: ‘Ta med ham for å trene med oss’. Jeg sa: ‘Vi kan ikke fordi han er på skolen og det er regler og forskrifter’. .»