Jørn Andersen startet som en redningsmann, men så sluttet laget å virke

Jørn Andersen

Det var viktig for den norske treneren Jørn Andersen å poengtere i en samtale med VG at han ikke har fått sparken i den sørkoreanske klubben Incheon United, men at de etter et langt møte ble enige om å avslutte ansettelsesforholdet med umiddelbar virkning. 

Den tidligere landslagssjefen for Nord Korea ble hentet inn sist sommer for å redde en klubb som var på vei til å rykke ned (klubben hadde bare 8 poeng på 14 kamper). Jørn Andersen reddet klubben på en overbevisende måte og ble nominert til årets trener, alt var bra og man startet forberedelsene til årets sesong i den sør koreanske toppdivisjonen.

Les: Diego Costa må finne seg ny klubb – igjen

Det startet bra, men så ble det bråstopp. Det er spilt 7 serierunder og Incheon er helt nederst på tabellen av 12 lag med fire poeng. Andersen avslutter sin karriere i Sør Korea med fem strake tap.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at assistenten Lim Joong-yong overtar midlertidig.

Les på F7: Tysk studie viser elektriske biler slipper ut mer CO2 enn diesel

Det har vært en tøff start på sesongen hvor de allerede har møtt fire av de fem øverste lagene på tabellen.  – Det kan være en forklaring, men sannheten er at laget har sluttet å virke, et godt eksempel på det kom allerede dagen etter Andersen sluttet, da tapte Incheon i den sørkoreanske FA-cupen, 0–1 mot et 4. divisjonslag.

«VG: Jeg er ikke akkurat i en toppklubb» blir stående igjen om et sitat vi kan huske fra Jørn Andersen sin tid i Sør Korea.

Det blir spennende å se hva som blir Jørn sin neste jobb, det er få som kan vise til mer utradisjonelle karrièrevalg.