Antoine Griezmann

Det er en forståelse i det Tyske fotballforbundet at det omtrent ikke er mulig å erstatte Joachim Löw.  De ikke sparket han til tross for en konstant nedtur som startet med første spark på ballen i sommerens fotball VM. 

I dag ble det enda litt verre og det var Antoine Griezmann som sørget for det.  -Tyskland-sjef Joachim Löw (58) måtte tåle en ny ydmykelse i Nasjonsligaen.

Frankrike snudde 0–1 til 2–1-seier på Stade de France.

Antoine Griezmann sto bak begge de franske målene, og feiret etterpå med Fortnite-dansen. – En dans han blant annet utførte i sommerens fotball VM.

Les på F7: Gigantiske hender løfter bro i Vietnam til himmelen

 

Mens Norge er i ekstase over 1 – 0 over et Bulgaria som satset på grisespill og ledelse i vår gruppe i Nasjonsligaen er situasjonen en helt annet for Tyskland som definitiv ikke har klart å reise seg etter det sviende nederlaget mot Nederland i helgen.

Joachim Löw forlenget sin kontrakt som landslagssjef til 2022 før VM. De aller fleste er i stuss for hvordan en mann som har ledet Tyskland til seier etter seier siden han tok jobben i juli 2006 plutselig har sluttet å vinne.

Stemningen er en ganske annen nå enn da Joachim Löw ledet Tyskland til seier i VM i 2014.

Les: Nå tror flere United flopp Angel Di Maria kommer tilbake til Premier League

Det er to leire i Tyskland, vel egentlig tre, de som mener at Joachim Löw bør fortsette og jobbe med seg selv og laget og finne tilbake formen, de som mener det ikke finnes noen alternativer for øyeblikket og at han derfor må fortsette og sist, og en gruppe som øker i omfang og styrke at Löw bare må få sparken og ta problemet med å finne en ny etterpå.

Joachim Löw får litt støtte også i Tysk presse, de skriver at Frankrikes seiersmål som kom på straffe var en «vits» – Det var Blaise Matuidi som gikk ned i kamp med Mats Hummels. Den serbiske dommeren Milorad Mazic var imidlertid ikke i tvil og dømte straffe.

Griezmann gjorde ingen feil mot Manuel Neuer, som var sjanseløs til å redde.

Fra det samme straffemerket hadde Tyskland tatt ledelsen etter et snaut kvarters spill ved Toni Kroos – etter at Presnel Kimpembe hadde handset.

I 2. omgang headet så Antoine Griezmann inn utligning til 1–1 før han altså satte inn seiersmålet i det 80. minutt.

Bild: «Modig oppstilling og taktikk blir ikke belønnet».

Süddeutsche Zeitung: «Landslaget spilte betydelig bedre enn de har gjort i det siste».

Löw valgte blant annet å vrake Thomas Müller fra start, og Jerome Boateng var ute på grunn av skade. Han stilte med en bakre treer bestående av Mats Hummels, Niklas Süle og Matthias Ginter.