(c) Bilde: Malmö FF Jo Inge Berget

Den norske vikingen Jo Inge Berget var ekstremt viktig for at Malmö ble seriemestre, til tross for at mye av suksessen kunne tilskrive Berget valgte daværende trener å plassere han i en posisjon som ikke var den han likte og det ble ikke fornyelse av avtalen.

I januar 2018 gikk han til MLS og ble New York City spiller. – nå litt over et år senere er han tilbake og har signert en langsiktig kontrakt frem til 2022 etter at hovedtrener Uwe Rösler som vi kjenner godt fra Molde, Viking og Lillestrøm har gitt sitt løfte om å benytte Jo Inge Berget der han er best.

Les: Neymar: «De vet ingenting om fotball»

Som klubben selv skriver: Jo Inge Berget kom til Malmö FF fra Cardiff City FC før 2015-sesongen. Han stod for betydelige bidrag, noe som blant annet bidro til to SM gull og spill i Champions League-gruppespillet. Da Malmö FF sesongen 2017 ble svensk mester for 20. gang, ble han toppscorer med ti mål.

Han forlot foreningen på slutten av kontrakten senere samme år og flyttet til USA for spill i New York City FC. Der var det fire mål og tre assisterer på 23 opptredener før han slo avtale med den amerikanske klubben i januar 2019. Nå går han tilbake til Malmö FF på en 4-årig kontrakt.

 

Jo Inge Berget:
– Jeg ønsket å gå tilbake til europeisk fotball og komme nærmere hjemmet. Både meg og kjæresten min nøt virkelig tiden i Malmö. Det var her vi ville heller komme tilbake til og da det ble løst, ble vi veldig fornøyde. Jeg hadde tre fantastiske år her, og det var en enkel beslutning å signere.

– Jeg har savnet vennene mine, støttespillere og byen. Det var et spennende år i New York, men jeg lengter etter å kjempe for titler, spille i Europa og alt som Malmö står for. Jeg kommer tilbake for å vinne enda mer.

Daniel Andersson:
– I de siste tre årene var han her sist, han hadde enorm betydning for oss. Vi tror at hans egenskaper på planen og lederegenskapene vil hjelpe oss veldig mye, både på kort og lang sikt.

– Det er mye i vår måte å spille, med press på ballholdere og direkte gjenopptak, som er i tråd med Jo Inge. Han jobber bra i forsvaret og skaper også mye fremgang. Både med ballen og takket være løp vil det skape plass til andre.