Jens Petter Hauge

Da unge Jens Petter Hauge ble hentet av AC Milan i 2020, var det kult. Vi fulgte tett med, ment til tross for viktige og spektakulære mål bestod fotballhverdagen stort sett av venting på å få spille.

Når 22-åringen nå har spilt seg til ny kontrakt i Bundesliga oppleves det som riktig.

Overgangen fra Aspmyra til San Siro ble som forventet krevende. Noen spilleminutter her, noen der. Hauge står notert med 24 kamper og 5 scoringer, men utleieopphold virket forrige sommer som den eneste veien videre.

Bekreftet: Real Madrid har dumpet klubbens mestvinnende spiller

Eintracht Frankfurt åpnet porten for vingen og bakte inn en kjøpsopsjon i leieavtalen med AC Milan. Det var helt tydelig at Bundesliga-klubben hadde en plan med Hauge på kamparenaen.

I den nye avtalen ligger det ikke bare en bekreftelse på at Hauge har gjort tingene sine riktig, det ligger en kraftig lønnsøkning der også. – Fra å tjene 35 000 euro i måneden nå, vil han i følge Bild, doble den når vi går inn i neste sesong.

Når oppsummeringen tas etter en hel sesong hos Eintracht, står 22-åringen med bare fire kamper x 90 minutter, men dette forteller ikke hele bildet. Sett bort fra en periode rundt nyttår med muskelskade, har Hauge vært på banen i stort sett det som er av kamper. Noen ganger et kvarter, andre opp mot seksti minutter. Dermed har Eintracht fulgt planen de hadde med den unge vingen.

En litt trist 11. plass i Bundesliga ble rettet opp av Europaliga-tittel – og dermed Champions League-billett. For Hauge var seieren mot Rangers i Sevilla et minne for livet.

LES: Borussia Dortmund har på plass sin 4. forsterkning – før overgangsvinduet åpner

I Milano holder festen fortsatt på etter at AC Milan endelig vant Serie A-trofeet, vi lurte på veien videre for Hauge når leieperioden hos Eintracht er over.

Nå slipper vi å lure.

På lørdag kom bekreftelsen på at Eintracht har benyttet seg av kjøpsopsjonsknappen og har gjort Jens Petter Hauge til Eintracht-spiller til sommeren 2026.

For oss har Jens Petter Hauge nå «kommet hjem» (utenfor Bødø, selvfølgelig). Bundesliga passer perfekt for 22-årings spillestil, Eintracht gir Hauge de beste arbeidsforholdene for videre utvikling.

LES: Lionel Messi fikk pappa Jorge til å ringe Barcelona presidenten

Digg!