(c) Bilde: MIF: Sondre Solholm Johansen

Det er tre lag igjen som kjemper om direkte opprykk fra OBOS-Ligaen etter at Sogndal mister for mange poeng og blir hengende etter. Mjøndalen har en ekstremt viktig kamp i morgen mot serielederen Aalesund, en sentral spiller kommer idag med en skikkelig gladmelding. 

Stopperbautaen Sondre Solholm Johansen er en av deres aller beste spillere og har hevet over enhver tvil Eliteserienivå, men istedenfor å bytte opp er han overbevist om at Mjøndalen enten i år eller neste år rykker opp.
Den nye avtalen strekker seg ut 2021 – to år lenger enn forrige avtale.

Les: Trollmannen Claudio Ranieri er hemmelighetsfull om ny klubb

«Grunnen til at jeg ønsket å forlenge nå er at jeg er overbevist om at vi rykker opp. Enten i år eller neste år. Samtidig trives jeg utrolig godt i klubben. Her har jeg lov til å være meg selv og jeg har noen av mine beste kompiser i gutta på laget», sier Johansen.

Midtstopperen, som er Mjøndalens mestscorende denne sesongen med fem fulltreffere, kom fra Strømsgodset foran 2017-sesongen. MIF-trener Vegard Hansen er ikke i tvil om at Johansen går en lys fremtid i møte.

«Sondre kom inn som et råtalent fra Godset. Mye fysikk, men også lite rutine på dette nivået da han stort sett hadde spilt 2. divisjonsfotball. Det første året hadde han for høy selvtillit og spilte med for stor risiko. Det har vi jobbet med sammen og fått kombinert den råe fysikken hans med kløkt og gode valg på banen. Nå anser vi Sondre som én av de beste midtstopperne i ligaen og god nok til å ta steget opp i Eliteserien sammen med oss. Og over tid kanskje enda større oppgaver», sier Hansen.

Les på F7: Faren til Arsenal-stjernen ble landslagstrener mot sin vilje

Nå mener han klubben er godt rustet til å kjempe om spill på øverste nivå.

– Overgangsvinduet i sommer er kanskje det beste vi har hatt i klubben. Alle som kom inn er klassespillere. Samtidig må vi sørge for at våre beste spillere er på lengre kontrakter og Sondre er absolutt i den kategorien, sier Hansen.

Før tirsdagens nøkkelkamp mot AaFK ligger Mjøndalen på tredjeplass i OBOS-ligaen, tre poeng bak både tangotrøyene og Viking. Med seier vil alle de tre øverste lagene ligge på 49 poeng med seks runder igjen.