Jan Siewert. Bilde 1. FSV Mainz 05

Ingen stor overraskelse at Mainz nå har valgt å sparke sin manager. – Da Jan Siewert ble ansatt i november var det fordi klubben ville unngå nedrykk fra Bundesliga og når ingen bedring har skjedd, (tvert imot)var det ikke snakk om å vente.

Sportsdirektør Martin Schmidt, som også er fullstenig klar over at hans jobb henger i en tynn tråd, sa da de sparket tidligere manager Bo Svensson at de denne gangen ville være raskere på avtrekkeren hvis ting gikk feil vei.

I går tapte Mainz 3 – 1 mot Stuttgart hjemme på MHPArena, selve definisjonen på at ting går feil vei.

Les: Åge Hareide: Det perfekte valget for Sverige

Den danske manageren hadde en god start på sin karriere i Mainz, men på slutten av forrige sesong gikk laget fullstendig i oppløsning og raste nedover tabellen til en 9.plass etter bare et poeng på de siste fem kampene. (Før det var de nære topp fire og Champions League kvalifisering)

Nå ligger Mainz på 17.plass og under den røde streken med bare 12.poeng på 17.kamper. – Det er hele 9.poeng opp til første trygge plass.

Mandag meldte Mainz at trener Jan Siewert får sparken – etter kun tolv kamper som hovedtrener i klubben. Ny trener blir offentliggjort tirsdag.

I begynnelsen av november i fjor tok Siewert over som ny trener i stedet for Bo Svensson, men har ikke lykkes i å få laget til å ta av i Bundesliga.

LES: Barcelonas sportsdirektør kaster inn en skikkelig brannfakkel