Jan Jönsson

Det er en svensk trener som er meget godt kjent med norsk fotball som nå er på vei til å overta for Henning Berg i Stabæk. – 59 åringen var en av Stabæk sine «gamle gode» han ledet klubben fra 2005 til 2010. – Det ble en nesten umiddelbar suksess, under Jönssons lederskap gikk Stabæk fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i eliteserien i 2008.

Bærumsklubben var i en helt annen posisjon enn nå og hadde en rekke meget gode spillere å skilte med blant annet Alanzinho, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson.

Les: Liverpool og Tottenham melder seg på i kampen om Bruno Fernandes

Bærumsklubben er på trenerjakt etter at Henning Berg forlot klubben til fordel for Omonia Nikosia på Kypros torsdag. Jönsson bekrefter overfor Budstikka at han befinner seg på et hotell på Fornebu, men ønsker ikke å kommentere hvorfor. Heller ingen i Stabæk ønsker å uttale seg.

Søndag kveld erfarte NRK at treneren er i dialog om Stabæk-retur og Budstikka skriver han presenteres som ny trener allerede på tirsdag.

Etter at svensken forlot blåtrøyene for å søke nye utfordringer har det gått nedover for Stabæk. Laget spilte 1. divisjon i 2013 og har siden vært på nedre halvdel i eliteserien med unntak av bronsesesongen i 2015.¨

Jönsson har siden trent Rosenborg, Aalesund og Halmstad, samt japanske Sanfrecce Hiroshima og Shimizu S-Pulse.