Hjelper ikke å ha Beckham-look´en hos Guardiola. (foto: city, twitter)

Når en av verdens beste klubber investerer milliarden i en spiller, ønsker de å sikre investeringen. Jack Grealish fikk forrige uke kjenne på at prislappen på beina hans ikke gir særbehandling hos City.

På søndagens kamp mot Newcastle var verken Grealish eller Phil Foden på banen. Nå kommer forklaringen fra Guardiola på hvorfor de to spillerne ikke fikk være med på 0-4 festen. Begge var med fra start mot Leeds og scoret i den vanvittige 0-7 seieren, mot Newcastle ble det benken.

Les: Lens digger allerede le viking Patrick Berg

-Det var ikke rotasjon, nei. Jeg valgte dette laget fordi de fortjente å spille, disse gutta og ikke de andre. I juletiden legger jeg veldig merke til oppførsel på og utenfor banen, og når det ikke er ordentlig utenfor banen, kommer de ikke til å spille (dreide seg visst om en tur på byen), sier Guardiola ifølge Manchester Evening News.

Maestro krever profesjonalitet 24/7. (foto: city, twitter)

Hos PSG hadde Thomas Tuchel liten kontroll på hva megastjernene foretok seg på fritiden, og satt i tillegg med følelsen av å være sportsmininster der han var tvunget til å forholde seg til superstjernenes familie og venner. Hos City har Jack Grealish fått erfare at en profesjonell fotballspiller i en klubb med mål om å vinne alt de deltar i ikke kan stemple ut etter trening og glemme oppdraget han er satt til.

Som Villa-stjerne hadde Grealish noen episoder på fritiden som ikke akkurat imponerte, Guardiola har vist at uavhengig av hvor mye klubben har investert i deg, rockestjerne-oppførsel gir definitivt ikke spilletid.

Takk.