Ingen nåde for landslagssjefen, sparket en dag før VM

(c) Bilde: UEFA: Julen Lopetegui

Det er et tydelig furtent spansk fotballforbund som har sparket Julen Lopetegui med umiddelbar virkning. Som resten av det spanske landslaget var landslagssjefen på plass i Russland klare til å delta i VM som starter imorgen. 

I natt startet ryktene om at Julen ville få sparken fordi han hadde tatt jobben som manager for Real Madrid. Om to dager har Spania en meget viktig kamp mot Portugal, pr akkurat nå har de ingen landslagssjef.

«Vi har sett oss nødt til å sparke Julen Lopetegui. Vi må huske alt det gode han har gjort for oss, han har fått oss hit og gjort mye for oss. Vi ønsker han oss lykke til» sier president Rubiales.

«Lopeteguis fremtid henger i en tynn tråd», skrev storavisen Marca tidligere onsdag morgen. Rubiales skal, ifølge avisen, ha vært rasende og følt seg sviktet av Lopetegui, som så sent som i slutten av mai signerte en ny toårsavtale med det spanske landslaget – før Real Madrid ringte. – Vi visste ingenting om forhandlingene (med Real Madrid). Vi fikk vite om det fem minutter før pressemeldingen. Vi er i en ekstremt komplisert situasjon. En ekstremt komplisert situasjon. Man kan ikke gjøre ting på dette viset. Å si fra fem minutter før det blir offisielt …, forklarte Rubiales.

Spillerne ba fotballpresidenten på sine knær om å beholde Lopetegui til etter fotball VM, landslagssjefen har tilgode å tape en kamp for Spania, 20 kamper har resultert i 14 seire og 6 uavgjort.

 

VM-vrakede Cesc Fàbregas har også fått med seg den kontroversielle saken, og har benyttet anledningen til å slå an en liten spøk: