Alves. (foto: barcelona, twitter)

Da Xavi Hernandez hentet inn 38-åringen Dani Alves til Camp Nou var det overraskende, likevel helt naturlig. Barcelona trenger å finne tilbake til røttene sine. Xavi tok ansvaret for dette langs sidelinjen, kompisen Alves skulle gjøre det samme ute på gressmatta. Resultatet kom i løpet av kort tid.

Dani Alves er den spinnville vinnerskallen som etter returen til Barcelona passerte sin 400. kamp for klubben i sitt hjerte. Der Luis Suarez med sine 283 kamper i Barca-drakt ble sett på av Ronald Koeman som del av problemet, har Xavi skjønt at lojale fotballkrigere som leverer hver eneste dag på trening og i kamp bringer Barcelona-genet videre.

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

Dani Alves representerer det beste hos Barcelona, en forutsetning for å nå det beste resultatet. Sammen med Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang og Adama Traoré har Alves gitt Barcelona-troppen en skikkelig vitamininnsprøyting, der topp 4 i La Liga og Champions League-kvalikplass ikke lenger er et svakt håp for Barca-supporterne, men en realitet.

Neste kamper for Barcelona:

Barcelona – Sevilla, 3. april (La Liga)

Eintracht Frankfurt – Barcelona, 7. april (første kvartfinale Europaligaen)

Dani Alves runder om to måneders tid 39, men skal være med Xavi videre. Som selve prototypen på en høyreback med den eksplosive kombinasjonen av defensive og offensive gener, fikk brasilianeren spørsmål om hvilke spillere i posisjonen hans som har imponert ham mest.

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

Alves nevner tre spillere. Én fra Liverpool, den andre fra Chelsea, den tredje hos PSG. Når en av tidenes beste høyrebacker trekker frem sine favoritter, da lytter vi.

-Jeg beundrer veldig Trent Alexander-Arnold. Han er en fantastisk spiller – denne karen har verdensklasse skills, sier Alves til FourFourTwo.

Liverpool-spilleren fikk mye pes forrige sesong, der Jürgen Klopp gjentatte ganger gikk ut og forsvarte den unge spilleren. Med 17 assists og 2 scoringer denne sesongen har kritikken stilnet. For Dani Alves, med sine 104 assists på 400 Barca-kamper, har Alexander-Arnold alt som skal til for å bli en av de beste i verden.

Alexander-Arnold. (foto: liverpool, twitter)

To andre høyrebacker har også gjort seg fortjent til Alves sin oppmerksomhet.

-Jeg liker også å se Recee James og Achraf Hakimi. De mikser styrke med teknikk, og er også store spillere, sier Alves.

Men det er altså Liverpool-spilleren som får Barca-veteranen til å glise.

Jürgen Klopp hadde også en klar beskjed i midten av mars til kritikerne av Trent Alexander-Arnold.

-Hvis noen sier at Trent ikke kan forsvare kan de komme til meg, så slår jeg dem ned. Jeg kan ikke høre på det lenger, sa Klopp ifølge Goal.

Brazilian badboy. (foto: alves, twitter)

Neste gang Liverpool-manageren får teite spørsmål om Trent Alexander-Arnold kan han henvise dem til Dani Alves. Så får vi se om de tør.