Verdens beste, mener Ancelotti. (foto.: psg, twitter)

Kylian Mbappe står med étt bein i Paris og det andre i Madrid. Erling Haalands største rival om Ballon d’Or det neste tiåret har det meste, men trenger å spille for klubben som sanker Champions League-trofeet. På tirsdag kom den første av to kamper som avgjør om PSG eller Real Madrid forsvinner ut av tittelkampen. For Mbappé blir dette to kamper om noe så mye mer enn avansement.

Kampen mellom gigantene fra Ligue 1 og La Liga bølget frem og tilbake, nitti minutter der ingen ønsket å tape. I det 61. minutt sto Lionel Messi ved straffemerket og kunne avgjøre det hele. Det forutsigbare i at Mauricio Pochettino skulle benytte seg av Messi ga Real Madrid-keeperen en fordel.

Se Ligue 1, La Liga, Bundesliga, Serie A og mye mer direkte på UnibetTV

– I kamper som disse vet man at man som keeper får mye å gjøre. Jeg hadde studert Lionel Messi sine straffespark nøye, og jeg forsøkte å distrahere ham da jeg sto på mållinjen, sier Thibaut Courtouis etter kampen.

Som tydeligvis var riktig oppskrift. Messi misset, og Kylian Mbappé tenkte kanskje på hvorfor ikke han ble sendt frem til straffemerket.

Men Mbappé fikk sin mulighet. På overtid dukket 23-åringen opp foran Courtois og sørget for å gjøre jobben Messi ikke fikset. 1-0 og matchvinner for PSG – mot sin potensielt neste klubb.

Etter kampen var det store spørsmålet selvfølgelig om Mbappé har tatt avgjørelsen om hva som skjer neste sesong når han står fritt til å spasere ut av Parc des Princes som free agent.

-Jeg har ikke avgjort hva som skjer med min fremtid. Jeg spiller for PSG som er en av de beste klubbene i verden, begynner matchvinneren fra tirsdagens Champions League-slag.

Det er to deler av denne uttalelsen som vi biter merke i: Ikke avgjort. PSG, en av de beste – ikke den beste.

Dette betyr at forhandlingene mellom PSG og Mbappé er forbi drakampen om personlige betingelser, 23-åringen skal velge klubben som viser seg å være den beste.

Se Ligue 1, La Liga, Bundesliga, Serie A og mye mer direkte på UnibetTV

-Om denne kampen har en innflytelse på min fremtid? Nei, jeg har ikke bestemt meg. Jeg gjør mitt beste, så får vi se på det etter sesongen, avslutter superstjernen.

Returkampen mellom Real Madrid og PSG spilles 9. mars, men før dette skal de to klubben opp i flere viktige kamper som også vil påvirke Kylian Mbappés valg:

Lørdag, 19. februar

Nantes – PSG

Real Madrid – Alaves

Lørdag, 26. februar

PSG – Saint Etienne

RAYO – Real Madrid

Lørdag, 5. mars

Nice – PSG

Real Madrid – Real Sociedad

Én ting er sikkert: Kylian Mbappé velger ikke klubben som lar seg slå ut i 8.-delsfinalen i Champions League.