Ikke bare Ole Gunnar Solskjær som har skrevet managerkontrakt i dag

(c) Bilde: TIL: Simo Valakari i profil med nydelig øredobb godt synlig.

Simo Valakari har skrevet under på en ny avtale med Tromsø IL, som gjør at han nå har kontrakt ut 2022.

Den opprinnelige kontrakten løp ut 2020. Det var ikke vanskelig for han å si ja til en forlengelse da TIL ønsket dette.

Les: Solskjær bekreftet som ny Manchester United manager

– Hovedgrunnen til at jeg skrev under er at jeg vil være med å bygge noe, for jeg ser et stort potensial i TIL. Alle kjenner til at den økonomiske situasjonen til klubben ikke er den beste, men alle som jobber i og for klubben har den samme ideen for hvor vi skal ta klubben og hvordan vi skal gjøre det. Jeg vil ikke bare fikse noe, men jeg vil som sagt bygge noe her i Tromsø IL, sier Simo Valakari til Tromsø sine sider.

Les: Viking har ansatt ny sjef

– Selv om det jobbes godt i alle deler av klubben så blir det ikke enkelt, for det kommer til å kreve mye hardt arbeid og det blir en del opp- og nedturer, men det er en del av reisen. Selvsagt vil jeg vinne trofeer, men det som er enda viktigere for meg, er veien di, hvordan vi skal gjøre ting og de folkene som skal ta oss dit, legger han til.

– Svært spennende
TIL har et svært ungt lag, og det bidrar også til at Valakari har lyst til å bli i klubben i flere år.

– Når jeg ser på alderen til våre spillere, bortsett fra Morten Gamst Pedersen, så er de aller fleste spillere ikke oppe på sitt toppnivå enda, og det gjør jobben ekstra interessant. Er vi der vi kan være om to år allerede nå? Nei. Er vi klare til å konkurrere nå? Ja. Det er så mange i stallen som fortsatt har mye å lære og mye som kan utvikles, at det å være trener for Tromsø IL er svært spennende, sier TILs trener.

– Jeg jobber med disse spillerne hver eneste dag, og jeg ser hvilket potensial de har. Fotball handler ikke alltid om penger, men om spillerne og de relasjonene vi skaper sammen, og jeg er sikker på at resultatene kommer. Jeg vil se spillerne utvikle seg, smilene når de lykkes og at fansen kan glede seg med dem.

– Et hjem for meg
Etter halvannet år i byen så har han allerede rukket å bli svært glad i byen og fansen.

– Folk som kjenner meg vet at jeg er lidenskapelig. Fra den første dagen jeg kom hit, har jeg følt at Tromsø er et veldig spesielt sted. Jeg har vært mange steder, men Tromsø føles som et hjem for meg. Om jeg ikke hadde følt så sterkt for klubben, byen og supporterne, så hadde jeg ikke signert denne kontakten. Jeg ønsker å være med å bidra til at supporterne og folket i landsdelen blir stolte over denne fotballklubben, sier Valakari.

ANNONSE:

– Jeg vil at fotball skal bety noe for folk. Og jeg har sett og opplevd at Tromsø IL virkelig betyr noe. Fansen er så utrolig glade når vi vinner, men så triste når vi taper og det føler jeg på kroppen for jeg føler nesten som at det er min skyld at de føler seg så nedbrutte. Da vil jeg gjøre alt i min makt for at de skal føle glede neste gang. Den tilliten fansen har vist meg, er også en stor grunn til at jeg signerte.
– Så jeg må få takke klubben for at de gir meg denne fantastisk muligheten til å bygge videre på det vi har.

– Veldig bra trener
TIL ønsker langsiktighet i hvordan klubbene skal jobbe sportslig sett de neste årene.

– Det er fantastisk at Simo blir i Tromsø og kan fortsette som en langsiktig trener for TIL. Vi har så mye vi ønsker å utrette i lag. Prosessen som har pågått en stund har bekreftet at Simo har stor tro på klubben og vår strategi om å utvikle egne spillere til A-laget. Samtidig har vi snakket mye om å klare å bygge opp et lag som kan kjempe i toppen av norsk fotball, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Jeg tror hele klubben med spillere og trenere, samt folk i Tromsø blir glad for denne nyheten. Simo er en veldig bra fotballtrener og person som veldig mange liker. Nå vet vi at han blir i Tromsø fremover, legger han til.

– Styret i TIL er svært fornøyd med at Simo har forlenget kontrakten ut sesongen 2022. Simo er en inspirerende leder og rett mann for både A-laget og utviklingsklubben Tromsø idrettslag, sier Stig Bjørklund.

– Han er også viktig i realiseringen av TIL sine ambisjoner om et tydelig samfunnsengasjement i landsdelen, sier Astrid Strandbu.