Winnipeg Jets

Gigantene New York Rangers er ute, mens Winnipeg Jets gikk videre med en overbevisende 5 – 0 seier over Minnesota Wild i den femte kampen i den andre runden NHL-sluttspillet på fredag.

Jets er for første gang videre til neste runde i kampen om Stanley Cup-trofeet. Sammenlagt vant klubben 4-1.

Johannes Flø som følger NHL tett sier på telefon fra USA: » Landskapet seg annerledes ut i år, spesielt Western Conference har mange lag som ikke har hevdet seg før gjort det veldig bra, vil trekke frem i tillegg til Winnipeg Jets, Las Vegas sitt lag Golden Knights»

Les: Skikkelig dårlige nyheter for Norge foran VM

I fredagens kamp ledet Jets allerede med fire mål før tolv minutter var spilt. Gjestene fra Minnesota var ikke i nærheten av å gjøre oppgjøret spennende igjen.

Wild gikk målløs av isen i sluttspillseriens sju siste perioder. I tirsdagens oppgjør ble det 0-2-tap i egen storstue.

Winnipeg Jets møter enten Nashville Predators eller Colorado Avalanche i neste runde. Sistnevnte sikret seg en sjette kamp med fredagens 2-1-seier i Nashville. Sammenlagt leder Predators 3-2.

Regjerende mester Pittsburgh Penguins kunne sikret seg avansement med hjemmeseier mot Philadelphia Flyers, men gikk i stedet på et 2-4-tap. Dermed lever spenningen i minst en kamp til.

Vegas Golden Knights og San Jose Sharks er allerede videre i NHL-sluttspillet.