Donny og Ralf!

Onsdag kveld fikk den nederlandske superstjernen Donny van de Beek endelig en start for de røde, i Champions League kampen mot Young Boys.

Selv om oppgjøret var «uten betydning», Manchester United er allerede Gruppe F-vinner, ga det oss sjansen til å se noen av spillerne i troppens periferi, samt noen av klubbens kommende talenter. – Av alle spillerne som startet kampen, var det imidlertid Donny Van de Beek som mange United-fans gledet seg mest til å se.

Les: Ringer rundt og tilbyr Georginio Wijnaldum

Under Ole Gunnar Solskjærs ledelse var den nederlandske landslagsspilleren stort på benken. Han hadde startet i bare én annen kamp denne sesongen – mot West Ham i ligacupen.

Med Rangnicks ankomst kom nytt håp, en ny mulighet for 24-åringen til å virkelig starte sin Old Trafford-karriere.

Rangnick sier at alle i Manchester United startet med et rent ark! Vel…tror nok den tyske manageren har noen fordommer… Basert på onsdagens kamp, er det vanskelig å se for seg at det noen gang tar av. Dette er ikke å si at den tidligere Ajax-stjernen presterte dårlig, det gjorde han ikke. Men han strålte heller ikke.

Les på Popidol: Ser du noen kjente ansikter i verden av 1890?

Motsatsen til Bruno Fernandes

De lett å glemme, «beige», prestasjoner har vært en fast del av United-karrieren hans hver gang han har fått en mulighet til å gjøre inntrykk. – De som følger tett med at fått med seg at Van de Beek pleier å fullføre de aller fleste handlinger med to berøringer, mottar ballen og så sender den så raskt som mulig videre.

Denne egenskapen er ikke nødvendigvis en dårlig ting og kan være bra for raskt tempobesittelse. Likevel kan det å overdrive, spesielt når det ikke er lagets primære taktikk, indikere en motvilje mot å ta ansvar.

Sammenlign dette med Bruno Fernandes, en spiller Van de Beek i utgangspunktet var forventet å konkurrere med. Fernandes tar mange kalkulerte risikoer, forsøker mange ballbærere, driblinger, skudd og viktige pasninger, noe som gjør ham til et svært innflytelsesrikt medlem av troppen.

Gitt Van de Beeks profil og stil, er det nå stort sett akseptert at han er bedre egnet til å spille i en dypere posisjon på banen.

Selv om man spiller dypere, kan denne iveren etter å unngå ansvar på ballen føre til problemer, slik vi så i innledningen til Young Boys sitt mål på onsdag.

Van de Beek har god plass å vende unna etter å ha mottatt pasningen på kanten av sin egen boks. Han velger i stedet å ta en berøring og legge en pasning i føttene til Aaron Wan-Bissaka til høyre for ham.

Donny van de Beek spiller deretter en farlig pasning som blir snappet opp
Uniteds høyreback har en motstander rett bak seg, og er uansett ikke lagets mest teknisk dyktige spiller, noe som gjør det til en dårlig avgjørelse av nederlenderen.