Denne vakre vasen kan vi se langt etter

Først noen harde fakta, Norge kommer ikke til å kvalifisere oss til VM i Qatar, på samme måte som vi ikke kvalifiserte oss til EM neste år. Norsk fotball generelt er infisert av en fotballfilosofi som beviselig ikke virker, det er noen få unntak (Les: Bodø/Glimt) og da kommer positive resultater.

Med dagens landslagsledelse kommer vi aldri til å kvalifisere oss til noe som helst

Det vi ser fra det norske landslaget er et lag hvor de fleste har konstant innbytterpuls, mange spiller ikke fast på sine lag ute i Europa og mange er undrende til spillestil og strategisk opplegg i forbindelse med kamper, slik et av våre aller sterkeste kort Alexander Sørloth var.

Les: Liverpool har funnet en knalldyr erstatter for Virgil van Dijk

Landslagssjef Lars Lagerbäck inviterte etter Norge tapte 1 – 2 på hjemmebane mot Serbia i den avgjørende EM kvalifiseringskampen 8 oktober spillerne til et møte hvor alle kunne komme med sin mening.

Alexander Sørloth gjorde tabben med å si hva han faktisk mente og pekte på hva som var feil og fikk en usaklig skyllebøtte tilbake av en hårsår landslagssjef.

Det som skjedde trolig til å ende med at et av våre aller beste angrepsvåpen ikke kommer til å ønske å fortsette på landslaget, akkurat som vår beste kvinnelige fotballspiller Ada Hegerberg.

VG skrev på onsdag at dett var trøbbel innad i landslaget, Dagen før forrige ukes møte med Nord-Irland i Nations League inviterte Lagerbäck og resten av landslagsledelsen til evalueringsmøter med spillerne.

– En stor krangel mellom Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth oppstod foran resten av troppen. Leipzig-spissen Sørloth skal ha vært kritisk til lagets spillestil og oppstilling i kampen mot Serbia, kritikken fikk Lagerbäck til å tenne på alle pluggene.

Svensken skal ha spurt om han har sett kampen i reprise. (Det får være grenser til selvpining, det var ille nok å se på live)

Da Sørloth svarte nei, lurte Lagerbäck på hvordan Sørloth kunne være så sikker på hvordan Norge burde ha spilt. (For de som lurer, dette er klassisk hersketeknikk).

Etter det kom landslagssjefen med et stikk der det skader mest. han sa:

  • «Hvordan tør du, som bommet et åpent mål mot Kypros for to år siden, si noe?»

Alexander Sørloth har i intervjuer etter feilen mot Kypros sagt at det var «den verste dagen i mitt liv».

Du skal tåle kritikk etter at vi går glipp av nok et internasjonalt mesterskap, det gjør tydeligvis ikke Lars Lagerbäck som kaller Sørloths oppførsel uakseptabel:

«Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd at en spiller krysset grensen på denne måten», sier Lagerbäck i en pressemelding.

Lagkaptein Stefan Johansen burde gått inn og avsluttet diskusjonen. Alexander Sörloth ble benket neste dag i kampen mot Nord-Irland, som Norge vant 1-0.

Torsdag ble krangelen enda mer smittet da norsk TV2 publiserte et intervju med den norske spissen som ble gjort etter EM-kvalifiseringstapet.

  • Jeg følte på kvelden og morgenen etter Serbia-kampen at vi bare var skuffede og tomme. Så hadde vi noen møter der spillerne fikk snakke med hverandre. Da ble vi enige om at «vi skulle aldri spille slik fotball igjen». Jeg tror folk flest var veldig aggressive og sinte egentlig. Så vi bestemte oss for å gå ut og kontrollere spillet og score mange mål, sa Sörloth da.

Nå kommenterer Lars Lagerbäck selv krangelen. I en pressemelding fra Norges Fotballforbund kaller Lagerbäck Sörloths oppførsel for uakseptabel.

Morten Ramm minner oss om at det ikke er første gang vi ikke er med!

  • «Jeg tåler at det er uenigheter om fotballspørsmål. Alexander kom imidlertid med flere beskyldninger som ikke handlet om hvordan vi spilte fotballen vår, men at Per Joar Hansen og jeg var inhabil som trenere både når det gjelder ledelse og fotball. Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd at en spiller krysser linjen på denne måten. Jeg har hatt mange fotballdiskusjoner med spillere som har vært faktabasert og handler om fotball. Men aldri noe som har kommet i nærheten av dette»

I uttalelsen benytter Lagerbäck også anledningen til å be om unnskyldning for å hakke på den norske spissen etter Kypros-kampen.

  • «Dessverre mistet jeg tålmodigheten. Jeg angrer på valget av ord som kom etter en lang og varm diskusjon i et forsøk på å få Alexander til å forstå at han må tilpasse seg hvordan laget spiller»

Pressemeldingen ender med at Sørloth kryper til korset og beklager oppførselen. Lagerbäck håper selv at fokuset i fremtiden kan være på Norges kommende landskamper.

  • For landslagets beste håper Per Joar Hansen og jeg at Alexander lever opp til det vi ble enige om slik at vi kan legge det bak oss, sier Lagerbäck.