(c) Bilde: TV2: Så lenge Lars Bohinen holder seg unna Skal vi danse er han fri til å gjøre som han vil.

Det er vanlig at ved nedrykk settes det inn nye krefter på mange deler av klubben, så også tilfelle med de aller fleste av de som rykket ned fra Eliteserien i fjor.

Trener Lars Bohinen ble hentet inn fra Sandefjord til Aalesund med en oppgave, raskest mulig tilbake i Eliteserien. Mens Sandefjord sliper på kvalikplass i Eliteserien har Aalesund fått en nydelig start på sesongen, ingen tap og bare en uavgjort på de første fem kampene bringer dem til toppen av tabellen.

De tapte overraskende for 4. divisjonslaget Bergsøy i cupen, men det har ingenting å si for opprykk som er eneste prioritet. Neste kamp er Mjøndalen 6 mai. Mjøndalen ligger på 7.plass og vil trolig også i år nesten rykke opp til Eliteserien.

Viking valgte å hente inn en trenerveteran, men det var langt fra et «sikkert» valg Bjarne Berntsen, som blant annet har trent det norske kvinnelandslaget er dyktig, men kontroversiell. – Viking har hatt en glimrende start på sesongen de også og ligger et poeng bak Aalesund på andreplass. Bjarne Bertnsen har benyttet seg av sitt store kontaktnett og sikret Viking en del «smarte» spilleroverganger.

Sogndal har fortsatt med bygdas store sønn Eirik Bakke til tross for nedrykk, han har vært hovedtrener for klubben i tre år nå og han både startet og stoppet sin karriere som midtbanespiller i klubben. – Ingen store endringer bare et løfte om å gjøre ting litt bedre for litt mindre penger. Ingen tap til tross så ligger de et stykke unna toppen av tabellen, tre uavgjort og to seire holder til en femteplass.

Les: Håvard Flo er meget fornøyd med landslagsveteranhttps://www.sporten.com/havard-flo-er-meget-fornoyd-med-landslagsveteran/

Så langt ser det ut til at Sandnes Ulf og Notodden ble de som kommer til å kjempe hardest med nedrykksklubbene om et opprykk.