Denne helgen var det ikke bare én toppkamp i lettvekt UFC men to, alle har selvfølgelig fått med seg at Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov møttes i buret for å kjempe om det gjeve lettvekt beltet. og de fleste har også fått med seg at Khabib vant, og nå møter store juridiske problemer etter kampen som nå kan  føre til at han mister beltet han så nylig vant.

Den andre viktige lettvekt kampen forrige helg var Tony Fergusson mot Anthony Pettis, to absolutte Maskiner som begge to leverte en formidabel innsats som dessverre endte med at Pettis knakk hånden i 3. runde og treneren tappet ut på vegne av Pettis i det runde 4 starta.

Det betyr altså at vi står med 1 mester, som kanskje mister beltet. 1 tidligere mester som ble brutalt ydmyket, en annen tidligere mester som knakk hånden og sannsynligvis må gjennom mange måneder trening før hånda er bra igjen. og tidligere interrim mester Tony Fergusson, som tilsynelatende står igjen som den mest stabile gode fighteren i UFC lettvekt nå.

Det eneste vi i Sporten kan se for oss i fremtiden til denne ligaen er at Fergusson får en sjanse til å ta beltet, enten i en kamp mot Khabib som kun kan skje etter alle de juridiske problemene er løst. eller mot en annen motstander for et nytt interrim belte. Uansett fortjener Fergusson en sjanse nå!