(c) bilde: Fredrikstad FK: Mads Nielsen

Den gamle storklubben Fredrikstad rykket som kjent videre ned til Post Nord Ligaen i vinter. Til tross for at de nå spiller i andredivisjon er de en av Norges største klubber. Det er bare Rosenborg som har flere cup og seriemesterskap enn Fredrikstad. 

Fredrikstad har vunnet ni seriemesterskap, elleve cupmesterskap og syv sølvpokaler, men det begynner å bli lenge siden.  I fjor i OBOS-Ligaen hadde klubben  28 452 409 i inntekter og endte med et lite underskudd, i år har de budsjettert med inntekter og utgifter rett i underkant av 20 millioner kroner, det gjør de til den Post Nord-klubben med mest resurser. – Tilsammenligning Alta har litt over 12 millioner i budsjett.

Les: Tror det blir Feyenoord

Vel nede i andredivisjon har det skjedd mye med laget, mange spillere har forsvunnet ut og nye, stor sett veldig unge spillere har kommet inn og så har de hentet inn trenerveteran  Per-Mathias Høgmo. – Han har satt inn et nytt regime som blant annet inneholder, tett oppfølging med mye titting på video og en rekke mer åndelige tiltak.

Post Nord startet først forrige helg og Fredrikstad har bare spilt en kamp, de tok imot Asker og vant 1 – 0. Første runde i cupen er også spilt, de vant med solide 0- 4 mot Kvik Halden, et lag som to ganger tidligere har sendt Fredrikstad ut av cupen.

Det er tidlig, men helt klart et godt tegn å vinne kamper. Det var ikke like positivt i oppkjøringen med flere tap, men det var stort sett for lag i OBOS-Ligaen og Eliteserien tapene skjedde. Fredrikstad har bestemt seg for å komme tilbake i toppen av Norsk fotball, men dit er veien lang. – De er fortsatt langt unna Eliteserienivå og hvis de hadde spilt i OBOS-Ligaen ville vi ikke tippet at de ville fått problemer akkurat som nedrykk sesongen i fjor.

Fredrikstad har god mulighet til å hevde seg i Post Nord, men de vil få tøff konkurranse fra Bærum; som lenge har vært i toppen av Post Nord og har ambisjoner og økonomi for å takle et opprykk, Alta; som har fått på plass tidligere Tromsø trener Bård Flovik og Raufoss som kom på andreplass i fjor bak HamKam med lik poengsum som Asker og et poeng foran Alta.

Noen vil også si at Asker kan være en konkurrent for opprykk, men hvis historien gjentar seg, noe den som regel gjør blir det nesten for dem i år også.

 

 

……………………………..

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp