Harry Maguire

Dagen etter det ble klart at Erik ten Hag vil fortsette som manager også neste sesong kom det rapporter om at Manchester United var enig med folkene til Everton midtstopper Jarrad Branthwaite. Det ble sagt at United ville være forberedt på å betale den unge midtstopperen ukelønn mellom 150.000 og 160.000 pund.

Det ser ut til at 21 åringen er nummer 1, 2 og 3 på ønskelisten til Manchester United denne sommeren og grunnen til det er enkel å skjønne. Skader og spillere i elendig form blant forsvarsspillere var viktige bidragsytere i tidenes dårligste Premier League sesong.

Les: Se Arne Slot snakker

Manchester United antas å ha levert et åpningstilbud på 45 millioner, som er rundt halvparten av hva Everton verdsetter Jarrad Branthwaite og dessuten en exit vil åpne opp et stor hull i deres midtforsvar. – Og her kommer Manchester United opp med tidligere kaptein og midtstopperbauta Harry Maguire.

Det «respektløse budet» ble raskt avvist av toffees. Og tidligere Everton-forsvarer Don Hutchinson ba United om å øke tilbudet sitt.

I en samtale til ESPN sa han: «35 millioner pund er et latterlig tilbud, de irriterer Everton massivt. Hvis de skal selge Branthwaite, ryktes det at de ville ha rundt 80 millioner pund, men det vil trolig komme ned til 60 millioner eller 70 millioner pund, men de vil ha mye penger for ham.»

Imidlertid tok han opp muligheten for at Maguire ble inkludert i en bytteavtale som noe som kunne fungere for alle parter.

På spørsmål om hvem som ville være Branthwaites partner på baksiden, svarte Hutchinson: «For United, ham (Branthwaite) og Lisandro Martinez. Jeg tror de vil prøve å flytte Harry Maguire videre – [han har] høy lønn, det vil være vanskelig, de kan til og med prøve å bruke ham i Branthwaite-avtalen hvis de prøvde å få ham inn.»

Det første budet fra United ble også sagt å ha inkludert £8 millioner i tillegg, men ifølge David McDonnell fra The Mirror mener de røde djevlene at Everton må være mer «realistiske» når det kommer til deres krav.

De tror at hvis Everton senker prisantydningen, kan en avtale gjøres.

Jarrad Branthwaite har fått sin debut for England, mens Harry Maguire er ute.

Les på Engelske klubber: Aston Villa henter norsk talent i FC København