Hun kunne gått til enhver klubb i verden

Sam Kerr, som er ansett som en av de beste angrepsspillerne i verden, har sluttet seg til Super League-lederne Chelsea. – Der blir hun lagvenninne med norske Maren Mjelde, Guro Reiten og Maria Thorisdottir.

Hun er tidenes målscorer i National Women’s Soccer League i USA og den australske W-League. Kerr som er 26 år har signert en to og et halvt års avtale og er tilgjengelig for andre halvdel av sesongen fra januar.

Les: Manchester United står først i køen for en Memphis Depay-overgang

«Det faktum at hun valgte Chelsea da hun kunne ha gått til en hvilken som helst klubb i verden, er et testament for spillerne og staben her,» sier sjef Emma Hayes.

Tidligere Chicago Red Stars og Perth Glory-spiller Kerr scoret fem mål i verdensmesterskapet i sommer, og ledet Australia til de siste 16.

Kerr sa: «WSL er den beste ligaen i Europa. Jeg vil ha lagsuksess og ønsker ikke at det skal komme lett.

«Jeg føler at Chelsea har bygget noe spesielt gjennom årene, og jeg vil være en del av det – jeg vil løfte noen trofeer.»

Les på Popidol: Ricky Gervais tilbake som programleder for Golden Globe

Chelsea kjempet mot interessen fra en rekke europeiske toppklubber, inkludert de seks tidlige Champions League-vinnerne Lyon, Bayern München og Real Madrid.

Kerr kunne ha tjent mer penger et annet sted, men muligheten til å jobbe med Hayes og bo i London, der hun har familieforbindelser, er blant årsakene til at hun valgte Chelsea.

«Sam har bevist gang på gang i NWSL at hun er en produktiv målscorer,» la Hayes til. «Hun har vunnet den gylne støvelen mange ganger, og hun er en spiller som kan få ting til å skje, men hun er også en fantastisk lagspiller.

«Hun så dette som det beste stedet for henne å vokse og ta det neste steget i karrieren. Det er et fantastisk kompliment for oss alle.»