Hugo Vetlesen kan gå glipp av resten av sesongen

(c) Bilde: Stabæk: Hugo Vetlesen

Det ser ikke lyst ut for Stabæk fans om dagen, ikke bare ligger de på nedrykksplass i Eliteserien og møter Brann på søndag 21 oktober som ligger på andreplass.

Hugo Vetlesen er en av klubbens store talenter og vil sikkert om et par år sørge for noen hyggelige inntekter til en slunken klubbkasse. På søndag spilte Hugo Vetlesen med andrelaget i PostNord-ligaen, og etter en duell landet han forkjært på hælen.

Les: Bruker 100 millioner på å fremstå som moderne og lekende

Tirsdag denne uken tok han MR, som viste at han hadde revet av leddbånd på innsiden av ankelen.

«Det tar seks uker før det gror, så det kan bli et langvarig avbrekk. Når vi får ned hevelsen og smerten blir borte, så håper vi og tror at han blir klar til å spille fotball igjen snart, sier medisinsk ansvarlig i Stabæk, Arne Røde til Eurosport tidligere i dag.

Les på Popidol: Hva i all verden er BTS?

«Verste scenario er seks uker, beste scenario er to til tre uker, men at han rekker Brann-kampen er lite trolig». – Verste fall betyr han først er tilbake i tide til årets siste seriekamp 24 november.  -Blir Vetlesen ute i seks uker kan han også miste de tre neste kampene mot Bodø/Glimt, Kristiansund og Odd.

– Det er jo kjipt å få denne skaden nå. Vi har mange viktige kamper fremover, både med landslaget og Stabæk. Det er vanskelig å si hvor lenge jeg blir borte fra fotballen. Nå er ankelen ganske hoven, sa Vetlesen til Budstikka mandag.

Han har også meldt forfall til U21-landslagssamlingen han var kalt inn på denne uken.

Røde kan samtidig berolige Stabæk-fansen med at det ikke er snakk om noen operasjon, samt at det ofte kan ta kortere tid for leddbåndene på innsiden av ankelen å heles, fremfor de på utsiden.

– Det er uheldig, men han er bare 18 år og en ung spiller, dette er en ankelskade som vi ser ofte, sier han.

Stabæk ligger på direkte nedrykksplass med 24 poeng etter 25. serierunder.