Hobber Nilsen får ikke dømme neste runde – tar straffen

122
Ola Hobber Nilsen får ikke dømme runde 12 av Eliteserien. Foto: Fotball.no

OSLO (Sporten) Dommer Ole Hobber Nilsen får ikke lov til å dømme fotballkamp i runde 12 av Eliteserien. Etter episoden oppe i Aalesund, har kritikken haglet etter at han ga Aalesund et mye omdiskutert straffespark i kampen mot Start.

Det bekrefter NFFs dommersjef Terje Hauge til Sporten.com i en SMS.

– Det er vel ikke så mye annet å si at han ikke er med denne runden, men kommer på igjen neste runde, sier Hauge til Sporten.com

Dommersjefen sier videre at han har et ansvar for å beskytte dommerne sine.

– Det går fort unna med to runder i uken. Det er utrolig viktig at når dommere er gjennom tøffe fotballkamper og mye oppmerksomhet, må stå i mediene, må vi ta hensyn til våre dommere med tanke på belastning. Noen ganger kan det være lurt at vi tar en liten pause, reiser på hytta, gjør noe annet og lader batteriene. Så kommer man igjen i neste runde, sier Hauge.NTB har foreløpig ikke lyktes med å komme i kontakt med Ola Hobber Nilsen.

Reaksjonene har vært sterke etter episoden hvor Niklas Castro skaffet straffesparket som ga utligning i bunnkampen mot Start.

Kan ikke straffes

Hobber Nilsen innrømte selv etter kampen at straffesparket ble feilaktig idømt, og at han ble lurt av Castro.

Tar straffen som en mann

– Jeg må bare ta konsekvensen av at jeg tok en feil avgjørelse i oppgjøret, i ettertid skulle det ikke ha blitt tildelt straffe sier, Ole Hobber Nilsen i en SMS til Sporten.com

– Under kampen er jeg krystallklar på at det er kontakt. Men når jeg etter kampen får se reprisene fra en annen vinkel i sakte film, så er det ingen tvil om at det i beste fall er overspilling. Det er filming som skulle gitt gult kort. Jeg ble lurt av angrepsspilleren, sa Hobber Nilsen til Eurosport etter kampen. Castro selv nektet for at han filmet, men torsdag bekreftet NFF til Sporten.com at angrepsspilleren ikke kan straffes etter hendelsen på Color Line stadion.

– Påtalenemnda kan gå inn å se på saker i ettertid dersom det er en overtredelse som kunne gitt minst to kamper utestenging, sa juridisk rådgiver i Norges Fotballforbund, Hanna Kjærnet.