Hjalmar Ekdal

De siste to årene har den svenske storklubben Djurgården hatt stor glede av 24 år gamle Hjalmar Ekdal. Nå kan de lande en grei fortjeneste ved salg til engelsk fotball. Sportslig leder Bosse Andersson som har ledet «Blå stripene» til en andreplass i Allsvenskan i fjor og Europa Conference League-sluttspillet i vår peker på suksessen som en grunn til at «hele verden» nå har oppdaget Hjalmar.

– Kommer det noe bra (tilbud) til Hjalmar i dette overgangsvinduet? Ja, da har vi et ansvar for å se på det, sa Andersson til Fotbollskanalen i slutten av desember.

Les: Footballtransfers: De 5 største signerings-floppene

Aftonbladet at Championship klubben Burnley som har Vincent Kompany som manager har tatt kontakt med Djurgården angående midtstopperen. Partene er nå i dialog om en overgang.

Vincent Kompany har etter han tok over Burnley i sommer virkelig fått det til å svinge. Laget har sluttet helt å gi fra seg poeng og topper Championship med god margin.

Ekdal bør være positiv til en overgang til den engelske andredivisjonsligalederen Burnley, skriver avisen. Djurgårdens midtstopper er for tiden på januarturné i Portugal med det svenske herrelandslaget, etter at han debuterte i Blågult i sommer.

LES: Spurs-supporterne sender bekymringsmelding

Totalt har Hjalmar Ekdal gjort 69 kamper i Dif-trøya siden han kom til fra Stockholm-rivalen Hammarby foran sesongen 2021. Hans nåværende kontrakt løper til 2024.