(c) Bilde: Sarpsborg 08: Bart Straalman

Den 22 år gamle midtstopperen Bart Straalman var kaptein i De Graafschap, han er 193 centimeter høy og skal forsvarere Sarpsborg 08 fremover. 

«Jeg er en spiller som går all in i 90 minutter. Jeg gir aldri opp og jobber knallhardt. Jeg liker å bruke kula, er glad i ballen, men er også god i lufta. I De Graafschaap var jeg kaptein det siste halvåret. Jeg liker å lede laget og ønsker å vise det her», sier Straalman til Sarpsborg sine sider.

Les: Newcastle har kontaktet Benitez-erstatter: «Bulldoseren fra Manchester United»

Sarpsborg som har hatt en skuffende sesong, trenger å gjøre noe nå i sommer. Det er bare Strømsgodset som gjør det dårligere i Eliteserien. 12 poeng på 13 kamper er under 1 i snitt pr kamp. – Det viser et lag i trøbbel. Det er dog bare en seier i hengekamp unna sikker plass på tabellen.

Lederskikkelse på banen
Midtstopperen ankom Sarpsborg onsdag morgen og gjennomførte den obligatoriske medisinske testen før han senere på dagen signerte kontrakten som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut året.

Les på Popidol: Nike’s «Stranger Things» sko har en nostalgisk skjønnhet

– I løpet av forsommeren har vi vært gjennom mange spillere. Bart Straalman var en som skilte seg ut. Til tross for at han ennå ikke har fylt 23 år, har han vært kaptein for De Graafschap i Eredivise i Nederland. Vi får inn en lederskikkelse som snakker plettfri engelsk og er duellsterk, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Straalman kan ikke for mye om norsk fotball, men har satt seg inn i Sarpsborg 08.

– Sarpsborg er litt som De Graafschap. Et hardtarbeidende lag med beina godt planta på jorda, sier han.

Åpne for lengre avtale
Sarpsborg 08 har selv vært og sett midtstopperen i aksjon live. Til tross for at Straalman i første omgang har signert en avtale ut året, kan det fort bli til at avtalen forlenges.

– Blir dette så bra som vi tror og håper, kan vi raskt forlenge. Vi har allerede hatt samtaler om hvordan en lenger kontrakt eventuelt vil bli seende ut, sier Berntsen.

Og utdyper:

– Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både spiller og person. Nederlendere har stort sett veldig likt lynne som oss nordmenn. Vi tror det skal gå fort for ham å tilpasse seg. Bart har levert et godt førsteinntrykk.