(c) Bilde FK Haugesund: Ludek Vejmola

FK Haugesund som har i sin strategi å bli 3,2% bedre hvert eneste år har blitt en stabil faktor i norsk fotball, men årets sesong har de startet overraskende svakt med bare et poeng på tre kamper.

Målene har rent inn feil vei, spesielt mot Bodø/Glimt var det pinlig, i andre serierunde måtte haugesund reise hjem med triste 6 – 1 i bagasjen. – En som vil gjøre noe med de mange baklengsmålene er den tsjekkiske keeperen Ludek Vejmola.

Les: ESPN: Full konflikt hos Tottenham

25-åringen har 12 kamper for aldersbestemte landslag og kommer på lån med kjøpsopsjon fra FC Vysočina Jihlava på nivå to i Tsjekkia. – Ludek har har tidligere spilt for den tsjekkiske toppklubben Mlada Boleslav i tre sesonger.

Ludek Vejmola har i første omgang signert en lånekontrakt som binder han til FK Haugesund ut sesongen 2020. I forbindelse med kontraktssigneringen torsdag morgen kunne han også avsløre at han har sett flere av FK Haugesunds kamper forrige sesong og demonstrere flere norske gloser som han hadde lært seg før ankomsten til Haugesund onsdag kveld.

«I Vejmola får vi en rimelig, men god løsning som kommer inn og kompletterer keeperteamet. Man er nødt til å gå inn i en Eliteserie-sesong med to kamperfarne keepere, men den økonomiske situasjonen har gjort det hele veldig krevende å få til. Med Ludek på plass er vi ikke lenger sårbare i denne posisjonen», sier sportslig leder Eirik Opedal til Haugesund sine sider.

«Det er ingen hemmelighet at økonomien er meget anstrengt og at handlingsrommet vårt er veldig lite. Avveiningene opp mot andre bruksområder har dessuten vært mange, men kjerneaktiviteten vår som fotballklubb veier tungt i en slik situasjon», sier FK Haugesunds daglige leder John Harald Log.

Les: Nå kommer budet Manchester United ikke ønsker