Christian Gross

Det ser virkelig ikke bra ut for Schalke 04, de ligger helt på bunnen av Bundesliga med bare 9.poeng etter 22.kamper.

Dessuten ser det ut til de har en manager med psykopatiske trekk. Det vinnes en del trenere som tror det å behandle folk dårlig får dem til å yte mer. Vi har alle som har spilt fotball eller har barn som gjør det vært borte i trenere som presser ut «de dårligste» gjennom elendig oppførsel. Christian Gross er en slik trener, i hvert fall hvis vi skal tro Sky News.

Les: Takket nei til Real Madrid og Manchester United for å følge drømmen – som brast

Store deler av spillerstallen til Schalke vil ikke lenger samarbeide med Gross, tidligere i uken ba de om et møte med sportsdirektør Jochen Schneider for å be han gjøre en grundig vurdering av Christian Gross og resten av trenerteamet.

Giftig miljø: «Glemmer navn, har elendig strategi og får raserianfall, men verst spillere blir skadet»!

Til tross for sterke karakteristikker av den 66 år gamle sveitsiske manageren som Schalke hentet inn i i slutten av desember virker det som om topplederne i klubben ikke har tenkt til å gjøre noe, i hvert fall i enda. Krisen var allerede en realitet i desember, men det har absolutt ikke blitt noe bedre nå. Kan virke som om klubbledelsen ønsker å synke ned i 2. Bundesliga og bygge laget opp på nytt.

Les på F7: Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Erfaring fra andre klubber som har gjort det samme er ikke så gode, det kalles fatalisme av en grunn.

Kritikken fra spillerne for Gross er for stor. Han er forvirret og blander, og glemmer navn på spillerne og motstanderne om og om igjen, han bruker upassende språk og står og skriker på spillere, hva som foregår på trening oppleves som meningsløst og kamptaktikken er i beste fall ikke eksisterende.

Skadestatistikken har også skutt i været, spillerne peker på både rehabiliteringsmetoder og selve treningen blir gjennomført på en usunn måte. – Bland annet er straffetrening (som stor sett forsvant omtrent samtidig som introduksjon av farge-TV)

Foran dagens kamp mot VfB Stuttgart analyserer Sky Reporter Dirk Große Schlarmann situasjonen på FC Schalke 04: «Schalke-spillerne krevde bytte til en annen trener denne uken, som idrettsledelsen avviste».

Les på Popidol: En film om Billie Eilish: «That’s his life»