Parfait Bizoza

Aalesunds Fotballklubb og Raufoss Fotball er enige om en overgang for Skodje-gutten Parfait Bizoza.

Spilleren, som fyller 21 år tirsdag 3. mars, har skrevet under på en treårskontrakt med AaFK. Han får trøye nummer 20 i Aalesund. Parfait kan spille både midtstopper og sentral midtbane.

Les: Angrer som en hund han sparket Pochettino

Parfait var en del av utviklingsavdelingen vår fra 2015 til 2017, før han meldte overgang til Herd. Hos blåtrøyene imponerte han såpass mye at Raufoss meldte sin interesse. I januar 2019 ble OBOS-ligalaget enige med Herd om en overgang for Parfait, som i fjor fikk 27 kamper i OBOS-ligaen og to i cupen.

«Vi er veldig glade for at denne avtalen kom i stand. Parfait er en positiv gutt med spennende ferdigheter. At han i tillegg er sunnmøring gjør saken enda bedre. Nå er det bare for ham å pakke bagen, så er han klar til å reise til Marbella sammen med resten av gutta», smiler AaFKs sportslige leder Bjørn Erik Melland til egen web.

Les på Popidol: MMA-babe Paige VanZant snakker ut i badekaret

De siste ukene har den unge sunnmøringen trent med AaFK, og nå er han altså tilbake i klubben på en permanent avtale.

«Det er viktig for AaFK å følge med på de lokale talentene og deres utvikling. Da Parfait gikk til Raufoss var det med vår anbefaling, fordi vi følte han trengte å ta det nivået, og fordi konkurransen hos oss var tøff. Nå mener vi det er riktig at vi henter ham tilbake», sier AaFKs hovedtrener Lars Bohinen.

«Han har vist at han har tatt OBOS-liganivået, så nå er det neste trappetrinnet hans Eliteserien. Parfait har en bra fysikk, han er rolig med ball og har god fart. Han kan brukes både i det bakre leddet og i midtbaneleddet. Det gir oss en bra fleksibilitet. Parfait er meget dedikert, og veldig tydelig på at AaFK er hans drøm. Nå har han den muligheten han har drømt om, så skal vi alle prøve å forvalte den til hans og vårt beste»

«Parfait selv er veldig, veldig glad for å kunne kalle seg Aalesund-spiller. Det er en fantastisk følelse å være tilbake i klubben min, der jeg hører til! Å bli med på å bringe AaFK tilbake der klubben hører hjemme , er noe jeg gleder meg til», sier han stolt.

«Jeg blir del av en flott gruppe, der alle kommer godt overens. Lars og Andrea er et fantastisk trenerteam som utfyller hverandre på en flott måte, og jeg har stor tro på prosjektet og laget. Vi skal ta steg som lag og enkeltspillere, fortsetter Skodje-gutten, og sier at han håper at alle på Sunnmøre møter opp til første hjemmekamp».

Så skal vi bygge på dette i fellesskap og vinne fotballkamper i lag. Ålesund kommune har jo blitt stor også, så nå må alle kjenne sin besøkelsestid. Jeg er en lokal gutt, så for meg er det ekstra stort å få bli en del av Sunnmøres stolthet, sier en kjempeengasjert Parfait Bizoza.