Russell Martin

Vi begynner å se hvordan Southampton vil se ut etter nedrykket til Championship. Newcastle United-vingen Ryan Fraser og Everton-forsvareren Mason Holgate kommer på et sesonglangt lån til «The Saints».

Fraser, 29, spilte åtte kamper for Magpies forrige sesong, men kan skryte av et vell av topperfaring med dem og AFC Bournemouth.

Les: Karim Benzema vurderer en rask exit fra Al-Ittihad

Holgate (26) spilte 126 ganger for Toffees, men slet med spilletid under nåværende sjef Sean Dyche.

Duoen blir Saints’ femte og sjette signering av sommervinduet.

Fraser har scoret 18 mål på 173 Premier League-kamper, med ytterligere åtte mål på 76 mesterskapskamper i løpet av sin tid med Newcastle og Bournemouth og et utlån i Ipswich Town.

«Han har et stort tempo, men spiller også med intelligens, så han vil passe godt inn i systemet vårt,» sa fotballdirektør Jason Wilcox til klubbens nettside.

«Han vet også hva som skal til for å vinne opprykk fra Championship.»

Holgate ble en vanlig førstelag under Carlos Ancelotti og Rafael Benitiez på Goodison Park etter et utlån med West Bromwich Albion i løpet av sesongen 2018-19.

Les: Fjerner all usikkerhet rundt keeper Marc-André ter Stegen

Southampton satset på en ung manager etter nedrykket. Etter tre kamper i årets sesing ser 37 år gamle Russell Martin til å ha ting på stell med to seier og en uavgjort. – Senere i dag tar de imot QPR.

Les på F7: Whitesnake-gitarist Bernie Marsden er død

Her er en oversikt over noen av de viktigste overgangene for klubben i sommer:
● INN:
○ Eddie Beach (Chelsea): Southampton har sikret seg den unge engelske keeperen Eddie Beach fra Chelsea. Han har signert en fireårsavtale med klubben, og vil konkurrere med Alex McCarthy og Fraser Forster om plassen mellom stengene.
○ Adam Armstrong (Blackburn): Southampton har hentet den målfarlige spissen Adam Armstrong fra Blackburn for en sum på rundt 15 millioner pund. Han har skrevet under på en fireårsavtale, og vil erstatte Danny Ings som gikk til Aston Villa.
○ Romain Perraud (Brest): Southampton har forsterket venstrebacken med Romain Perraud fra franske Brest. Han har signert en femårsavtale, og vil ta over etter Ryan Bertrand som gikk til Leicester.
○ Tino Livramento (Chelsea): Southampton har også hentet et annet talent fra Chelsea, nemlig Tino Livramento. Han er en høyreback som kan også spille på midtbanen, og har signert en femårsavtale.
○ Thierry Small (Everton): Southampton har slått kloa i den unge venstrebacken Thierry Small fra Everton. Han er bare 17 år gammel, men har allerede debutert for Everton i FA-cupen. Han har signert en treårsavtale.
● Eddie Beach (Chelsea): Southampton har sikret seg den unge engelske keeperen Eddie Beach fra Chelsea. Han har signert en fireårsavtale med klubben, og vil konkurrere med Alex McCarthy og Fraser Forster om plassen mellom stengene.
● Adam Armstrong (Blackburn): Southampton har hentet den målfarlige spissen Adam Armstrong fra Blackburn for en sum på rundt 15 millioner pund. Han har skrevet under på en fireårsavtale, og vil erstatte Danny Ings som gikk til Aston Villa.
● Romain Perraud (Brest): Southampton har forsterket venstrebacken med Romain Perraud fra franske Brest. Han har signert en femårsavtale, og vil ta over etter Ryan Bertrand som gikk til Leicester.
● Tino Livramento (Chelsea): Southampton har også hentet et annet talent fra Chelsea, nemlig Tino Livramento. Han er en høyreback som kan også spille på midtbanen, og har signert en femårsavtale.
● Thierry Small (Everton): Southampton har slått kloa i den unge venstrebacken Thierry Small fra Everton. Han er bare 17 år gammel, men har allerede debutert for Everton i FA-cupen. Han har signert en treårsavtale.


● UT:
○ Danny Ings (Aston Villa): Southampton mistet sin toppscorer Danny Ings til Aston Villa, som betalte rundt 30 millioner pund for ham. Ings scoret 46 mål på 100 kamper for Southampton, og var en av de beste spissene i ligaen.
○ Ryan Bertrand (Leicester): Southampton sa farvel til sin trofaste venstreback Ryan Bertrand, som gikk gratis til Leicester etter at kontrakten hans løp ut. Bertrand spilte 240 kamper for Southampton, og var en viktig leder på banen.
○ Mario Lemina (Nice): Southampton kvittet seg med den gabonske midtbanespilleren Mario Lemina, som ble solgt til franske Nice for en sum på rundt 4,7 millioner pund. Lemina var utlånt til Fulham forrige sesong, og fikk ikke plass i Ralph Hasenhüttl sin plan.
○ Angus Gunn (Norwich): Southampton solgte keeperen Angus Gunn til Norwich for en sum på rundt 5 millioner pund. Gunn var utlånt til Stoke forrige sesong, og fikk ikke mye spilletid i Southampton.
○ Oriol Romeu (Girona): Southampton lot den spanske midtbanespilleren Oriol Romeu gå til spanske Girona for en ukjent sum. Romeu var en av de mest rutinerte spillerne i klubben, og hadde vært der siden 2015.
● Danny Ings (Aston Villa): Southampton mistet sin toppscorer Danny Ings til Aston Villa, som betalte rundt 30 millioner pund for ham. Ings scoret 46 mål på 100 kamper for Southampton, og var en av de beste spissene i ligaen.
● Ryan Bertrand (Leicester): Southampton sa farvel til sin trofaste venstreback Ryan Bertrand, som gikk gratis til Leicester etter at kontrakten hans løp ut. Bertrand spilte 240 kamper for Southampton, og var en viktig leder på banen.
● Mario Lemina (Nice): Southampton kvittet seg med den gabonske midtbanespilleren Mario Lemina, som ble solgt til franske Nice for en sum på rundt 4,7 millioner pund. Lemina var utlånt til Fulham forrige sesong, og fikk ikke plass i Ralph Hasenhüttl sin plan.
● Angus Gunn (Norwich): Southampton solgte keeperen Angus Gunn til Norwich for en sum på rundt 5 millioner pund. Gunn var utlånt til Stoke forrige sesong, og fikk ikke mye spilletid i Southampton.
● Oriol Romeu (Girona): Southampton lot den spanske midtbanespilleren Oriol Romeu gå til spanske Girona for en ukjent sum. Romeu var en av de mest rutinerte spillerne i klubben, og hadde vært der siden 2015.
Dette er noen av de mest bemerkelsesverdige overgangene for Southampton i sommer. Klubben har hentet inn noen spennende unge spillere, men har også mistet noen nøkkelspillere.