Henter opp akademispiller

(c) Bilde: TIL: Marcus Pedersen

Marcus Pedersen (18) har hatt tre innhopp i årets sesong og vis nok til at Tromsø nå har gjort han til en del av A stallen.  – Tidligere i år skrev han også under på en kontrakt med varighet på tre år fra 1. januar 2019.

Nå venter en ny hverdag. Han blir et fullverdig medlem av Gutan.

– Det var veldig stort å bli den første fra Hammerfest med spill i Eliteserien og det viser at det er mulig å nå langt, selv om du er fra en liten plass. Det betyr veldig mye for meg å bli tatt opp i A-stallen, for det gjør at jeg får utviklet meg videre som fotballspiller på et høyt nivå. Jeg får muligheten til å spille på det høyeste nivået i Norge, sier Pedersen.

Les: 800 millioner kroner er gjort klar for Lucas Hernandez

Anbefaler akademiet
Han kom til Tromsø for komme under vingene til TIL-akademiet og ta skolegangen på NTG. Hele 15 spillere, som blant annet Runar Espejord, Ulrik Yttergård Jenssen, Lasse Nilsen og Kent-Are Antonsen, har gått den veien og deretter fått kontrakt med TIL.

– NTG og TIL-akademiet har betydd utrolig mye, for det har gitt meg muligheten til å trene på et veldig høyt nivå som igjen er svært viktig for å kunne utvikle seg, sier 18-åringen.

– Jeg vil absolutt anbefale å gå NTG og bli en del av akademiet, fordi trenerteamet og skolen er bygd opp slik at du kan satse på fotball og skole samtidig. Trenerteamet er veldig profesjonelle og har tett oppfølging på spillerne, legger han til.

 

Vel så gledelig er det at mange andre klubber får dra nytte av de som går en god skole, både på og utenfor arenaen, i ung alder på Alfheim. Nylig signerte Henrik Åsali Hanssen for TUIL, noe flere andre har gjort før han. Spillere har gått til klubber i Europa, universiteter i USA, så vel som klubber sørpå og ikke minst lokale og regionale klubber som Fløya, Skarp, Finnsnes, Senja og Alta.

Totalt gjelder dette over 60 spillere fordelt på over 25 klubber, mens det i dag er spillere fordelt på 20 klubber.

– Hovedmålet vårt er å skape eliteseriespillere for TIL. Men vi forstår at ikke alle kan gå den veien og da er det fantastisk å se at så mange spillere sprer seg i klubber rundt om i landsdelen. Det er også artig at flere spillere får sjansen til å prøve seg utenfor landegrensene, sier leder for utviklingsavdelingen, Truls Jenssen.

– Og det er veldig gledelig å registrere at det er ytterst få som slutter etter å ha vært gjennom TIL-akademiet, legger han til.

– Inn på laget
I den ene kampen mot Ranheim i høst viste Pedersen gode takter og det lover godt for fremtiden.

– Det at jeg hadde et godt innhopp mot Ranheim gav meg motivasjon og enda mer treningsvilje. At jeg har fått spilletid i flere eliteserie- og cupkamper, tror jeg er fordi trenerne har troen på meg. Dette føler jeg har vært en milepæl så langt i min fotballkarriere, sier unggutten.

Og han har satt seg klare mål for 2019.

– Mine mål for kommende sesong er å bli fast i kamptroppen og så spille meg inn på laget.

– Er uredd
Pedersen er en angriper som sportssjefen har stor tro på.

– Marcus tok store steg i 2018. Han er en hurtig spiller med gode avslutteregenskaper med begge bein. Han kan spille kant, vingback og har også egenskaper som en gjennombruddspiss. Det er også artig å se at han er uredd. Vi så blant annet i innhoppet mot Ranheim at han ikke frykter noe. Det kjennetegner gode unge spillere samtidig som de er lærevillige. Han må videreutvikle sine spisskompetanser samtidig som han må bli bedre i det defensive arbeidet. Den moderne offensive spilleren behersker nå også defensiv posisjonering og mann mot mann dueller på hele banen, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Vi har diskutert Marcus i lederteamet og alt tyder på at han blir en del av A-stallen i 2019 selv om den endelige stallen ikke er tatt ut. Dette er en del av vår strategi. Men strategien er også avhengig av at det kommer gode spillere som Marcus, og her har det vært gjort en god jobb i Hammerfest og i TIL-akademiet med NTG og våre trenere. Det blir også interessant å følge resten av 00-generasjonen der det er flere aktuelle spillere som vi har skrevet kontrakt. Vi følger nøye med flere andre spillere men det er ennå ikke gjort noe med dem kontraktsmessig, legger han til.

Forrige artikkelTV2 har snudd og kaller det årets julegave
Neste artikkel«Bruttern» til Molde?
DEL