(c) Bilde Aafk: Kenny van der Weg

Den tidligere Ross County-spilleren har signert på en kontrakt som binder ham til Aalesund ut sesongen. Kenny Van der Weg kan bekle både venstre vingback og midtstopperplass.

Nederlenderen har spilt i klubber som NAC Breda i hjemlandet, Roeselare i Belgia og Hamilton i Skottland. AaFKs nysignering kan vise til over 60 kamper i Eresdivisie og over 50 kamper i skotsk Premiership.

Les: David Beckham sikter seg inn mot den største signeringen i verden

– Kenny er en spiller med en flott CV. Han har spilt stopper i lang tid i Skottland og spilt på et høyt nivå lenge. Kenny er en stor og sterk spiller med fin venstrefot som er god i duellspillet, sier AaFKs hovedtrener Lars Bohinen.

– Det er begrenset hvor godt vi kjenner spilleren, men vi har fått gode referanser på ham, sett det vi kan av video og pratet med ham i flere omganger. Vi aksepterer at han ikke er i kampform. Han skal selvsagt få tid til å lære oss å kjenne. Det er en stor fordel at han har spilt mye i en trebackslinje tidligere, legger Lars til om spilleren som akkurat nå er i Nederland i påvente av fødselen av sitt første barn.

Sportslig leder Bjørn Erik Melland forteller at prosessen har gått fort, og forklarer at det er slik det er når man søker kontraktsløse spillere etter at overgangsvinduet har stengt.

Les: Kampen om Dybala er allerede i gang