(c) Foto: Aalesund Fotball: Daan Klinkenberg

Aalesund har vært igjennom en strålende sesong i OBOS-Ligaen og kvalifiserte seg til Eliteserien uten problemer som seriemestre.  – I år blir det tøffere og til tross for et meget godt fungerende lag vil det bli forsterkninger. 

Årets første er stopperen Daan Klinkenberg som har signert en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen. Nederlenderen kommer fra finske Inter Turku.

Les: RB Leipzig «Det dreier seg om veldig mye penger»

Daan har vært innom ungdomslagene til AZ Alkmaar og FC Volendam. Midtstopperen fikk kamper for sistnevntes A-lag før han i januar 2019 gikk til finsk fotball. Der fikk han oppleve å spille kvalifiseringskamper til Europa League, men Inter Turku måtte se seg slått av danske Brøndby. I ligaen endte laget hans på andreplass.

AaFKs sportslige leder Bjørn Erik Melland er glad for at den nederlandske forsvareren blir AaFK-spiller.

– Daan er en godt skolert spiller gjennom det nederlandske systemet. Han har spilt mye på relativt høyt nivå de siste tre årene og har rollespesifikke ferdigheter som passer måten vi spiller fotball på. Han har en fin alder, og er veldig motivert for å spille og utvikle seg videre i AaFK, lyder det fra Bjørn Erik.

Aalesunds nykommer gleder seg til å utvikle seg på Sunnmøre, og ser et stort potensial hos sin nye klubb.

– Jeg kommer fra finsk fotball, og tar nå et stort steg opp. Jeg har skrevet under en treårskontrakt med AaFK, og ser frem til å bli en del av en profesjonell klubb som har potensial til å etablere seg som en toppklubb i Norge, sier den tidligere Volendam-spilleren.

Les på Popidol: Neil Innes, det syvende medlemmet av Monty Python er død