Henrik Larsson sa opp i Helsingborg etter verbale angrep, på jobbintervju i England

308
Minner litt om en annen svensk spiller

Tidligere Helsingborg-trener Henrik Larsson er ifølge den engelske avisen Echo på vei til MK Dons som befinner seg på nivå tre i den engelske serien.

Det var heftig og ikke en særlig begeistret hovedtrener som trakk seg fra Helsingborg for snart en måned siden på grunn av verbale angrep fra fans. – Det som skjedde var av en såpass alvorlig karakter at det ikke var noen vei tilbake selv etter at de som stod bak angrepene er utestengt fra klubben.

Les: Wimbledon suspenderer manager på grunn av betting

Den engelske avisen Echo skriver at  Henke er på blokka av League One-klubben MK Dons. – Klubben tar forøvrig i mot Liverpool senere i dag i cupen, en kamp de garantert taper.

Milton Keynes Dons

I følge avisens opplysninger skal Henke være med MK Dons når de på lørdag møter Sunderland hvorpå de skal sette seg ned og snakke jobb resten av helgen.

Les: a-ha slipper ny versjon av album

Vi må innrømme vi synes det er rart at «Henke» valgte «The Dons», men nå er vel Røkke og Wimbledon glemt eller hva?

Henrik «Henke» Larsson var en av de store svenske spissene. Han startet fotballkarrieren med å spille for den svenske klubben Högaborg 17 år gammel. Senere spilte han for Helsingborgs IF og Feyenoord. Han gikk til Celtic i juli 1997 for 650 000 pund.

Larsson scoret 242 mål for Celtic på 315 kamper, og i 2001 vant han «Gullstøvelen» som Europas toppscorer. I 2003 nominerte Sverige Larsson som den største svenske fotballspilleren gjennom de siste 50 årene.

Larsson trakk seg en periode fra landslagsspill, en beslutning som ble møtt med stor skuffelse. Til europamesterskapet i 2004 gjorde han landslagscomeback med stor suksess. Han scoret 3 mål på 4 kamper og førte Sverige frem til kvartfinalen, der de tapte på straffesparkkonkurranse mot Nederland.