Henrik Larsson

Den svenske fotball-legenden Henrik «Henke» Larsson er aktiv om dagen og gjør sammen med en gjeng med kompiser et nytt forsøk på å kjøpe en engelsk fotballklubb.


Agent Rob Jansen bekrefter i «KieftJansenEgmondGijp»-podcasten (vanvittig dårlig navn på en podcast) at ‘Henke’ er en del av et konsortium – som gjør et nytt forsøk på å overta en klubb.

Les: Skal utnytte situasjonen når Dortmund-stjerna Marco Reus spaserer ut som free agent

«Vi er i ferd med å kjøpe en klubb i England»

Når vi samtidig vet at Henrik Larsson er uten treneroppdrag om dagen og at han tar den siste nødvendige utdannelsen for å kunne lede en klubb på toppnivå.

52-åringen var sist assistenttrener for Ronald Koeman i Barcelona mellom 2020 og 2021, og skal nå ha delt planer med Koeman igjen. – Agent Rob Jansen avslører nå, på ‘KieftJansenEgmondGijp’-podcasten, at Henrik Larsson, Nederlands landslagssjef Ronald Koeman, Liverpool-ikonet Dirk Kuyt og Arsenal-legenden Dennis Bergkamp har slått seg sammen igjen for å kjøpe en engelsk klubb.

«Vi er i ferd med å kjøpe en klubb i England. Jeg kan ikke si hvilken klubb ennå. Jeg kan fortelle hvilken gruppe vi skal gjøre det med. Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, ​​Henrik Larsson og Dirk Kuyt»

Samtidig forteller Jansson at det er en klubb på tredje eller fjerde nivå i England.

– Vi ser nå på League Two og League One. Vi gjør dette med noen mennesker rundt oss og vi har også finansfolk. Det trenger ikke være i London.

Jansen tror videre at Larsson kan bli hovedtrener i klubben. «Planen er å lede fotballklubben i ordets videste forstand. Slik vi mener det skal være. Utdanning, gjestfrihet, merchandising, markedsføring, alt. Vi har en gruppe og kanskje en eller to til. Navnene jeg nevner vil også gjøre en del jobb i klubben. Henrik Larsson vil gjerne bli manager. Bergkamp skal sette opp akademiet. Og Koeman kommer også for å gjøre sitt.»

I 2019 rapporterte The Athletic også at Larsson, Bergkamp og Kuyt, samt Koeman som rådgivere, da og der ønsket å kjøpe den engelske League One-klubben Wycombe Wanderers. Men det gikk ikke i boks.

Les på Popidol: Adam Sandlers nye Netflix-film får en overraskende Rotten Tomatoes-score