Henrik Jakobsen ute lenge etter kneskade

(c) Bilde: Håndball.no: Henrik Jakobsen

Håndballguttas Henrik Jakobsen (26) pådro seg kneskade i sin forrige klubbkamp for Fenix Toulouse. Undersøkelser har avdekket et avrevet korsbånd og en skadet menisk.

Strekspilleren må dermed belage på seg en lengre pause borte fra håndballbanen. Romerikingen er forespeilet en rehabiliteringstid på rundt ett år.

Les: Ole Gunnar Solskjær kaster ut Virgil Van Dijk

Det var i oppgjøret mot Saint-Raphael sist onsdag at skaden inntraff.

– Jeg var uheldig i en landing etter et skudd og fikk en vridning i kneet. Jeg kjente fort at noe ikke var helt som det skulle være, men jeg hadde et håp om at MR-bildene ville være positive. Det var de ikke, sier Henrik Jakobsen.

– Ortopeden i Frankrike fortalte at fremre korsbånd var revet over og at menisken er skadet. Det var selvfølgelig en utrolig kjedelig og tung beskjed å få. Det er første gang jeg har en så alvorlig skade, så det er en helt ny tilværelse for meg. Heldigvis er jeg omringet av meget kompetent personell som står klare til å hjelpe meg. Planen er nå å gjennomføre en operasjon, deretter venter en lang opptreningsperiode, forteller Jakobsen.

Strekspilleren debuterte for landslaget i 2015. I januar 2019 var han en del av Christian Berges mannskap som kapret VM-sølv i Herning. Frankrike-proffen står med 41 landskamper og 36 scoringer for Norge, men har ingen planer om at det skal stoppe der:

– Jeg satser på å være tilbake på banen en gang i første kvartal 2020, sier Jakobsen.

Forrige artikkelMagnus Moan fortsetter i kombinertmiljøet
Neste artikkelUtskjelte Mesut Özil får skryt
DEL