Kunne hatt det litt lettere med Rodriguez i rødt. (foto: united, twitter)

Lørdag blir det en skjebnekamp for Solskjær. Egentlig et idiotisk uttrykk. Når du er manager for Manchester United er hver eneste kamp en skjebnekamp. Det er uvesentlig at du har ledet klubben til en 5-0 overkjøring over RB Leipzig når du mister tre poeng mot Arsenal noen dager senere.

Lørdagens kamp blir uansett veldig spesiell. I tillegg til at det er reven Carlo Ancelotti som leder de blå, er dette klubben som skadet en fjerdedel av Liverpools spillere i Merseyside derbyet og surfer på den nesten perfekte suksessbølgen.

Les: Sparkingen av Ståle Solbakken skaper bølger langt ut i Europa

Vi skal ikke gi vår favoritt James Rodriguez all cred for Evertons suksess, men etter at kolombianeren tok det første skrittet ut på Goodison Park, skjedde det noe med klubben som har levd i skyggen av sine røde brødre i Liverpool.

Viser det seg at det er Rodriguez som blir den som tipper Premier League-kampen mot United i blå favør, blir dette i tillegg en spesiell historie.

Les på F7: Dette er årets mest populære spill

Siden 2010 har nemlig kolombianeren vært på radaren til gjengen fra Anfield. Ifølge Goal var Uniteds speider i Argentina på det tidspunktet en stor fan av Rodriguez og fremhevet den offensive midtbanespilleren i samtlige rapporter han sendte over atlanteren.

Det ble Porto på kolombianeren.

Her fortsatte Alex Ferguson personlig å følge nr. 10. Da United misset Eden Hazard i 2012, ble det tatt avgjørelsen om å gå inn i forhandlinger med Rodriguez.

Som endte hos Monaco.

-Jeg trodde jeg måtte spille for en mindre klubb, så jeg dro til Frankrike før VM og planla å ha et stort mesterskap, score mål og nå et nivå der jeg kunne spille for en større klubb, mimrer Rodriguez til Rio Ferdinands The Locker Room. Som legger til at Manchester United hele tiden har vært et av favorittlagene hans.

Les: Real Madrids beste spillere – spiller ikke lenger for Zidane

Storspillet og scoringene kom i VM – og Real Madrid lot seg ikke be to ganger. 80 millioner euro skiftet eiere og Rodriguez skulle plasseres i det som viste seg å være ei diger grop på San Bernabeu.

I 2019 skjedde det noe som kunne ha sendt Rodriguez opp av denne skyggefulle gropa. Ifølge Goal fikk United tilbudet om få en god neve euro i tillegg til James Rodriguez i bytte mot Paul Pogba. United var ikke i nærheten av å være interesserte.

United endte med signeringen av Bruno Fernandes, noe ingen skal kunne klage på. Men da Ed Woodward krampeaktig jobbet med å hente Jadon Sancho til Old Trafford – uten å lykkes – begynner vi å lure litt på hvorfor Rodriguez-sporet fortsatt ikke ble fulgt.

Det kom aldri noe bud fra United. Everton tok styringen, og James Rodriguez brukte en uke eller to på å bevise at han er som skapt for Premier League.

På lørdag kan Rodriguez ende opp med å sende United ut i mer elendighet og koste Solskjær jobben. Det har ingen verdi å være etterpåklok, men surt blir det like læll.

Rodriguez skulle ha spilt i rødt.

Les: Zinedine Zidane får endelig Paul Pogba på billigsalg